Националите ни изиграха слаб мач срещу Беларус, в който извадиха късмет и загубиха само с 0:1. Контролата се проведе пред обидно малко зрители на стадион "Васил Левски". Единственото попадение в срещата падна в 15-ата минута. Тогава Лисакович проби през центъра на българската отбрана, Стефан Велков и Иван Турицов не успяха да изчистят топката и тя попадна в Дмитрий Подстрелов, който с удар от въздуха реализира във вратата на Георги Георгиев. 

Селекционерът Георги Дерменджиев не можеше да разчита на много от основните футболисти, тъй като датата не е официална в календара на ФИФА и УЕФА, което спира играещите в чужбина. Дерменджиев не използва и футболисти на Лудогорец, които са в Милано за реванша с Интер утре. Спецът заложи на експериментален състав в генералната репетиция преди решителния плейоф с Унгария за Евро 2020 - на 26 март oт 21:45 часа в София. Титуляри срещу Беларус бяха трима абсолютни дебютанти - Турицов, Велков и Димитър Илиев. Футболист №1 на България за 2019 година записа първите си 45 минути с националната фланелка, като пробва два удара и в началото на второто полувреме беше сменен от Тодор Неделев. 

На вратата беше Георги Георгиев от Славия, а пред него в защита - капитанът Петър Занев, Иван Горанов, Турицов и Велков. 

Димитър Илиев игра зад гърба на тарана Исмаил Иса. По крилата атакуваха Спас Делев и Александър Тонев. В центъра на терена играха Георги Миланов и Кристиян Малинов. Миланов беше единственият футболист от титулярния състав на Дерменджиев, който е от чуждестранен клуб - МОЛ Фехервар. 

Именно халфът на унгарския тим, както и Спас Делев и Неделев, създадоха единствените шансове за България срещу Беларус. Двамата на няколко пъти обстрелваха вратата на гостите, но не успяха да отбележат. Делев пък веднъж удари гредата.

В течение на мача Дерменджиев даде шанс за изява още на младоците Валентин Антов, Мартин Минчев и Виктор Попов.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

БЪЛГАРИЯ - БЕЛАРУС 0:1
0:1 Дмитрий Подстрелов (15)

Срещата по минути с БЛИЦ:
1 - Начало на мача.
1 - Изстрел на Димитър Илиев, вратарят на Беларус Хаткевич спаси.
10 - Спас Делев също пробва мерника си, стражът на гостите отново отрази.
15  ГОЛ! Беларус поведе в резултата. Подстрелов наказа Георги Георгиев отблизо, след като получи извеждащо подаване през центъра на отбраната.
41  Подаване на Иван Горанов към Иса в наказателното поле, нападателят на Черно море нанесе удар, който Хаткевич спаси.
42  ГРЕДА! Далечен изстрел на Спас Делев, топката се отби в напречната греда.
45+1 - Край на първото полувреме.
---------------------------
46 - Начало на второто полувреме.
46  Селекционерът Георги Дерменджиев заменя Димитър Илиев с Тодор Неделев.
65  Капитанът Петър Занев центрира остро в наказателното поле на гостите, Иса засече с десния крак, стражът на гостите улови топката.
68  Георги Дерменджиев пуска Светослав Ковачев на мястото на Иса. Юношата на Лудогорец, който сега играе в Арда, записва дебют за "А" тима на България.
70  Добро изпълнение на Георги Миланов, който получи подаване от Ковачев и стреля от границата на наказателното поле, топката профуча на сантиметри над напречната греда.
73  Подстрелов пропусна отличен шанс за гостите, стреляйки над вратата. Той завърши неточно атака на Беларус, при която трима в червено се озоваха срещу двама наши защитници.
76  Георги Миланов е сменен от Александър Цветков.
76  Стефан Велков излиза, Валентин Антов вече е в игра.
86  Играч на гостите засече с глава центрираната топка, насочвайки я към долния десен ъгъл на Георги Георгиев, който се намеси отлично и спаси.
90 - Добавеното време е 3 минути.
90+3 - Край на мача. България загуби с 0:1 от Беларус.

БЪЛГАРИЯ: 1.Георги Георгиев, 2.Иван Турицов, 5.Стефан Велков (76  21.Валентин Антов), 3.Петър Занев, 4.Иван Горанов, 16.Кристиян Малинов, 17.Георги Миланов (76  22.Александър Цветков), 20.Александър Тонев (83  15.Мартин Минчев), 9.Спас Делев (89  Виктор Попов), 14.Димитър Илиев (46  8.Тодор Неделев), 19.Исмаил Иса (68  7.Светослав Ковачев)
Селекционер: Георги Дерменджиев

БЕЛАРУС: Хаткевич, Позняк, Швецов, Яблонский, Климович, Корзун, Лисакович, Степанов, Подстрелов , Карпович, Юзепчук
Селекционер: Михаил Мархел 

Легенда: гол , автогол , жълт картон , втори жълт картон , червен картон , смяна ,  опасна ситуация