ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

България започна със загуба квалификациите за европейското първенство по футбол в Германия през 2024 г. "Трикольорите" отстъпиха с 0:1 на Черна гора в домакинството в Разград. Двубоят се игра пред пълни трибуни на "Хювефарма Арена", а победното попадение за гостите вкара Никола Кръстович в 70-ата минута. 

Играта беше равностойна, а нашите могат да съжаляват, че не взеха поне точка, след като на няколко пъти се откриха добри възможности за гол. Пропуски направиха Илия Груев, Спас Делев, Кирил Десподов и Георги Русев в края на срещата, след като се включи силно на смяна. 

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

Селекционерът на България Младен Кръстаич изненадващо заложи в стартовите единадесет на Християн Петров от ЦСКА и Иван Йорданов от Спартак (Варна). И за двамата младоци това беше първи случай, в който са титуляри за "А" тима на родината. Още по обяд БЛИЦ разкри на кои 11 футболисти залага Кръстаич, което се потвърди повече от час преди започването на двубоя. 

На вратата застана Даниел Наумов, който блесна с няколко отлични намеси. Пред него в защита бяха Петко Христов, Валентин Антов и Християн Петров. По двата фланга стартираха Йоан Стоянов и Иван Йорданов, а в халфовата линия Илия Груев, Филип Кръстев и Илиан Илиев. Двойката в атака беше съставена от Кирил Десподов и Спас Делев.

Черна гора започна с Милан Миятович на вратата, който е добре познат у нас от престоя в Левски. Пред него в защита - Ристо Радунович, Игор Вуячич, Стефан Савич и Марко Вешович. В халфовата линия играха Вукан Савичевич, Александър Шчекич и Марко Бакич. По фланговете атакуваха Сеад Хакшабанович и Адам Марушич, а на върха на атаката - Никола Кръстович.

Двата отбора стартираха предпазливо и в началните минути нямаше опасности пред двете врати. В 14-ата Илиан Илиев подаде на Кирил Десподов, последва изстрел от малък ъгъл на капитана на България, който не затрудни Милан Миятович. Гостите отвърнаха с удар на Сеад Хакшабанович, спасен без от Даниел Наумов.

В 27-ата минута беше първата възможност за "трикольорите". Десподов осъществи добър рейд в полето на гостите и подаде на нахлуващия отляво Илия Груев. Последва изстрел с левия крак на халфа на Вердер и спасяване с крак на Миятович. Ситуацията беше прегледана и с ВАР, за да се види дали няма нарушение срещу Груев в мига на изстрела му, но дузпа не беше отсъдена. Maлко след това Филип Кръстев засече с глава центрирана топка, изпращайки я над вратата.

До почивката на няколко пъти беше напечено пред българската врата, след като черногорците застрашаваха сериозно Наумов, който за наш късмет се намесваше решително и не позволи да му бъде отбелязан гол.

В началото на второто полувреме в игра за гостите влезе опитният Стеван Йоветич от Херта, както и Владимир Йовович.

В 51-ата минута Десподов блесна с добър рейд и опита мерника си, но стреля над вратата на Миятович. В 59-ата минута Кръстаич направи първите промени - Християн Петров и Илиан Илиев излязоха, а в игра се появиха Янис Карабельов и Никола Илиев. 

В 70-ата минута Черна гора поведе. Филип Кръстев сгреши, подарявайки топката на Йовович, който комбинира с Йоветич, а той центрира към Никола Кръстович и за него не бе проблем да реализира отблизо. Застаналият на голлинията Петко Христов направи неуспешен опит да предотврати попадението. 

До края нашите момчета се хвърлиха мощно в атака, но Десподов и влезлият на смяна Георги Русев направиха пропуски. При един от изстрелите на халфа на ЦСКА 1948 опитният защитник на Атлетико (Мадрид) и капитан на Черна гора Стефан Савич изчисти от голлинията. В крайна сметка България загуби с 0:1, което е първо поражение на тима ни под ръководството на Младен Кръстаич. Сръбският специалист изведе "трикольорите" до три победи и равенство преди днешния мач с черногорците. 

В понеделник селекцията ни има шанс да поправи грешката - в гостуването на Унгария в Будапеща (от 21:45 часа).

Нашата група в квалификациите за Евро 2024



БЪЛГАРИЯ - ЧЕРНА ГОРА 0:1
0:1 Никола Кръстович (70)

По-интересното по минути
1 - Начало на мача.
10 - Без интересни ситуации пред двете врати до момента.
14 - Илиан Илиев подаде към Десподов вдясно в наказателното поле, капитанът на България нанесе удар по земя, който бившият вратар на Левски Милан Миятович улови.
15 - Далечен удар на Сеад Хакшабанович, Даниел Наумов лови топката без проблем.
23 - Десподов претендира за дузпа, след като на скорост преодоля Марко Бакич и падна в наказателното поле, съдията Алиар Агаев го подкани бързо да се изправя.
27  Отличен шанс за България! Илия Груев получи подаване от Десподов вляво в наказателното поле на гостите, но изстрелът му беше отразен от Милан Миятович.
32  Нова възможност за нашите. Спас Делев беше изпуснат на далечната греда при центриране от фаул на Филип Кръстев, засече с глава, но топката прелетя над напречната греда.
39 - Спас Делев лежи и се превива от болка, претендирайки, че Марко Вешович го е ударил в лицето.
40 - Медицинският щаб на нашите е на терена, за да окаже помощ на национала ни.
42  Хакшабанович отправи изстрел, топката се отклони във Валентин Антов, но за щастие на българския бранител мина покрай вратата на Наумов. Секунди след това Стефан Савич засече с глава след центриране от корнер, стражът на ЦСКА 1948 блесна с блестящо спасяване. При ситуацията Савич удари Антов, който се свлече на земята. 
43  Жълт картон за Савич за нарушението в атака срещу Антов.
45 - Добавеното време е 4 минути.
45+1  Марушич изкочи на добра позиция, Наумов излезе напред и попречи на съперника да нанесе точен удар. 
45+3  Нова блестяща намеса на Наумов, този път след далечен изстрел.
45+4 - Край на първото полувреме.
-------------
46 - Начало на второто полувреме.
51  Добър рейд на Десподов, който стреля опасно под гредата, но топката премина на сантиметри над целта.
59  Mладен Кръстаич с две смени - Никола Илиев и Янис Карабельов влизат в игра. Илиан Илиев и Християн Петров излизат от терена.
70  ГОЛ за Черна гора! След двойно подаване между Йовович и Йоветич топката стигна до Никола Кръстович, който се разписа. Петко Христов беше застанал на голлинията, но не успя да предотврати попадението. 
71  Авторът на гола за гостите Кръстович е сменен от Милутин Осмайч.
76  Радослав Кирилов замени Филип Кръстев.
85  Кръстаич пуска Георги Русев и Марин Петков. Иван Йорданов и Спас Делев напуснаха терена.
90  Пропуск! Георги Русев за малко да изравни. Изстрелът му беше избит от голлинията от Стефан Савич.
90 - Добавеното време е 6 минути.
90+2  Георги Русев стреля след заформило се меле в наказателното поле на гостите, получи се рикошет и топката излезе в корнер.
90+6 - Край на мача. България загуби с 0:1 от Черна гора.

Bulgaria
БЪЛГАРИЯ: 1.Даниел Наумов, 13.Йоан Стоянов, 15.Петко Христов, 23.Валентин Антов, 3.Християн Петров (59  8.Янис Карабельов), 17.Иван Йорданов (85  7.Георги Русев), 20.Филип Кръстев (76  10.Радослав Кирилов), 4.Илия Груев, 22.Илиан Илиев (59  18.Никола Илиев), 9.Спас Делев (85  16.Марин Петков), 11.Кирил Десподов (к)
Резерви: 12.Иван Дюлгеров, 21.Светослав Вуцов, 2.Ивайло Марков, 5.Пламен Гълъбов, 6.Виктор Попов, 7.Георги Русев, 8.Янис Карабельов, 10.Радослав Кирилов, 14.Станислав Шопов, 16.Марин Петков, 18.Никола Илиев, 19.Мартин Минчев 
Селекционер: Младен Кръстаич

Montenegro 
ЧЕРНА ГОРА: 1.Милан Миятович, 7.Марко Вешович, 15.Стефан Савич (к) , 5.Игор Вуячич, 3.Ристо Радунович, 8.Марко Бакич (46  10.Стеван Йоветич), 19.Александър Шчекич, 14.Вукан Савичевич, 23.Адам Марушич (83  9.Стефан Мугоша), 11.Никола Кръстович  (71  21.Милутин Осмайч), 17.Сеад Хакшабанович (46  16.Владимир Йовович)
Резерви: 12.Лазар Царевич, 13.Милош Драгоевич, 2.Андрия Вукшевич, 4.Владан Бубаня, 6.Милос Раичкович, 9.Стефан Мугоша, 10.Стеван Йоветич, 16.Владимир Йовович, 18.Дритон Камай, 20.Стефан Лончар, 21.Милутин Осмайч, 22.Никола Шипшич
Селекционер: Сърджан Кляйевич

Разград, стадион "Хювефарма Арена"
Съдия: Алиар Агаев (Азербайджан)

Легенда:  - гол,  - автогол,  - жълт картон,  - втори жълт картон,  - червен картон,  - смяна,  - опасно положение,   - контузия,  - преглеждане на ситуация с ВАР

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК