ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Любослав Пенев беше официално назначен за треньор на Хебър. Кметът на Пазарджик Тодор Попов представи бившия настаник на ЦСКА и ЦСКА 1948 на пресконференция в сградата на общината.

Вчера БЛИЦ първи съобщи, че Пенев е сред вариантите за заместник на Владимир Манчев, който се раздели с Хебър. Отборът закъса сериозно в Еfbet Лига, заемайки предпоследното място. 

Помощници на Любо Пенев ще бъдат Радослав Здравков и Атанас Стоилов.

3x500 лв. Бонус за мачовете от efbet Лига!

Кметът Тодор Попов обясни, че се е разбрал с Пенев след две срещи разговори и му благодари, че се заема с тежкото предизвикателство да спаси тима от изпадане. 

"Благодарим на Владо Манчев за работата, но считам, че като отговорни хора трябва да направим най-доброто и Хебър да остане в елитната група. Всички, най-вече публиката, го заслужава. Спортът е като политиката - трябват резултати. Ще печелим точки, когато играем добър футбол. Играчите да се раздават, да имат хъс и самочувствие. Това е причинaта, поради която искахме да променим нещо", обясни Тодор Попов.

Пенев: Аз съм смел човек, няма нищо страшно

"Защо Любослав Пенев? Защото считам, че той е единственият човек, който може да вдъхне искра у футболистите и да ни помогне да останем в елита. Заслужаваме го, защото сме клуб, в който няма финансови сътресения, няма и да има. Имаме една от най-добрите бази в България. Любо има всичките качества. Харесвам го, защото първо е мотиватор. Той притежава качеството да извлича от всеки футболист максимума. Той е лидер, разбира футбола. Всички отбори, които е водил, са играли грамотен футбол. В България не са чак толкова много добрите отбори, той е един от тях. Сърдечно му благодаря, че той прие това предизвикателство. Това е истинско предизвикателство. Трябва да имаш много важни атрибути, за да приемеш такова предизвикателство. Аз като кмет и цялата футболна общественост му благодарим, че прие. Гордея се, че Любо Пенев ще бъде треньор на отбора ни", каза още Попов.

"Имаме договорка до края на сезона, след това ще решим. Той ще го реши. С него се разбрахме в две срещи разговори. Никой няма да му се бърка, той има свободата. Защото когато са много началниците, знаем какво се случва", добави кметът на Пазарджик.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023