Спряганият за началник на националните гарнитури в българския футбол Наско Сираков стана поредният функционер, изразил недоволството си от незаинтересоваността на държавата към родния спорт. Бившият изпълнителен директор на Левски бе гост на телевизионното предаване "Зона спорт" в ефира на bTV.

"Футболът ни е на дъното. Сред главните виновни са държавата и местната власт. Не може спортът да бъде оставен на абсолютен самотек. Държавата не е направила абсолютно нищо повече от 19 години. Стигна се дотам, че управленците ни не само не помагат, а и допреди 5-6 години взимаха данъци от всеки трансфер. Съвсем наскоро пък само от участието на Левски в Шампионската лига държавата прибра чисти 2 милиона лева", заяви Сираков.

Той направи и кратък коментар на темата "национален отбор", както и за предстоящия конгрес на БФС.

"Определено писаното до този момент по мой адрес е спекулация. До конгреса няма как да има решения за евентуално мое обвързване с националните отбори. Мнението на всички нас, които в последните години сме в управлението на футбола, е, че най-демократично е да видим първо кой ще е президент на БФС след гласуването. Ако Боби Михайлов загуби, новите шефове ще имат свободата да си избират екип. Аз обаче съм сигурен, че няма да има смяна на властта. Смятам, че при победа на Боби още на самия конгрес ще стане ясно поне името на новия национален селекционер", каза още Сираков, цитиран от Sportline.

Четвъртият в света завърши с кратко слово в защита на фигуриста Максим Стависки, който е подсъдим за непредумишлено убийство по време на шофиране в нетрезво състояние. Сираков отбеляза, че законите трябва да се спазват за всички, но не пропусна факта, че много други провинили по подобен начин се водачи са останали на свобода. Той е категоричен, че никой няма право да трупа популярност на гърба на човек като Стависки, който е дал толкова много на България. /БЛИЦ