Будучност (Подгорица) е първият съперник на Лудогорец в Шампионската лига. Победителят ще се определи в един мач, който ще бъде в Черна гора на 18 или 19 август.

Съперникът на "орлите" е най-популярният клуб в страната, а освен това е и с най-много опит в Европа. Във витрината на Будучност има четири титли на страната и две купи. Откакто съществува първенството на Черна гора през 2006 година най-слабото класиране на тима е четвърто място, което е само веднъж. Третото място също е заемано само веднъж, а през останалите сезони Будучност или е шампион или е на второ място.

Будучност има общо 32 мача в Лига Европа и Шампионска лига, от които 10 са победи. Тимът обаче никога не е достигал до групова фаза на някой от турнирите.

В Будучност имат сериозен опит с българи и български отбори. Преди години начело на тима е бившият наставник на ЦСКА Миодраг Йешич. В настоящият тим пък има двама, които са близки с Валери Божинов и други двама, които помнят с лошо българския Левски.

Помощникът на треньора Младен Милинкович - Андрия Делибашич, беше на същия пост в сръбския Партизан, когато там игра Валери Божинов. Българският нападател бе в много близки отношения с друг настоящ играч на Будучност - Петър Гърбич.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Други двама футболисти на Будучност със сигурност не помнят с добро срещите с българи. 

Деян Зарубица игра в двата мача от първия квалификационен кръг на Лига Европа срещу Левски през 2017 година. "Сините" победиха с 3:1 на "Герена" и направиха 0:0 като гост, с което елиминираха своя съперник. Игор Иванович бе звездата в тима на Сутиеска, но получи контузия преди мачовете със "сините" и не взе участие в нито един от тях. В момента той също е част от Будучност.

Друга връзка с Левски е вратарят Милан Миятович, който пристигна на "Герена" именно от Будучност.

Преди дни съперникът на Лудогорец подписа с Неманя Секулич, който дебютира за националния отбор на Черна гора в европейската квалификация срещу България на 10 ноември миналата година при равенството 0:0.