Дербито между ЦСКА и Литекс официално бе отложено, съобщиха за БЛИЦ от пресслужбата на "червените".

Хората, които се мъчеха да почистят терена, успяха да изринат едва около 40 процента от снежната покривка и съдийската тройка начело с Антон Генов реши двубоят да бъде отложен за утре от 16,00 часа, а не от 17,00 заради прякото предаване по БНТ 1.

Двата отбора пристигнаха на стадиона с клубните си автобуси, но снеговалежът ги принуди да си тръгнат. Гостите от Ловеч ще останат още една вечер в столицата, а утре ще се преценява дали мачът ще може да се състои.

Има голяма вероятност, ако и утре теренът е в лошо състояние мачът въобще да не се състои през есенния дял от първенството, а да бъде отложен за пролетта. За подобно решение намекнаха хора от управата на шампионите, които заявиха, че ще се допитат до колегите си от Ловеч дали са съгласни на подобен вариант.

По-рано през деня БЛИЦ първи съобщи, че срещата е под въпрос. Още от сутринта домакините от ЦСКА се заеха да почистят терена. Шефовете на шампионите първо се обърнаха към военно поделение, но получиха отказ, след което все пак бе събрана група, която да почисти снега. Доброволците бяха няколко възрастни мъже от клуба на ветераните и служители на стадиона в Борисовата градина.

Председателят на централния фенклуб на ЦСКА Димитър Ангелов - Дучето бе бесен заради слабата организация по почистването. Привърженик номер едно на "червените" също бе на стадиона и крещеше: "Ще разбера кога е започнало почистването. Не може за осем часа да е изринат 1/5 от снега, шефовете трябва да дадат отговор защо е такава огранизацията. Има фенове, които пропътуваха стотици километри, за да бъдат на мача, даже вече разпънаха знамената си в секторите."/БЛИЦ