Мениджърът на Астън Вила Мартин О’Нийл даде пресконференция в Ловеч в навечерието на мача с Литекс, който започва точно в 17,20 часа утре. Ето какво сподели ирландецът пред медиите и пред репортера на БЛИЦ.

 -         Г-н О’Нийл, какво мислете за предстоящия мач?

-         Може да прозвучи тривиално, но ние идваме, за да победим. Знам, че Литекс е добър отбор. Каза ми го Стилиян Петров, а и от записите, които гледах, се убедих в думите му. Знам също така, че този отбор е сравнително млад, но вече има две титли на България, а в момента негов треньор е един от най-добрите ваши специалисти. Но аз вярвам в моите момчета. Единственото, което ме притеснява, е времето.

-         Нима в Англия не играете при дъждовно време?

-         Играем, разбира се, но на никой не му е приятно, когато вали силно. Дано не е така утре, макар че прогнозите са за дъжд. А и не знам в какво състояние е теренът. За да го запазим, ние предпочетохме да тренираме на помощното игрище.

-         Защо Стилиян Петров не е тук на пресконференцията?

-         Аз му забраних да идва (смее се). Ще вземе да издаде някоя клубна тайна и ще обърка плановете ни. Всъщност доста се замислям дали да го пусна титуляр утре или да го оставя на резервната скамейка. А защо не да го извадя направо от групата (отново се смее).

-         Какви са целите ви в турнира за купата на УЕФА?

-         Първата ни задача е да се озовем в групите. После ще се опитаме да ги прескочим, а след това – да продължим колкото се може по-напред. Висшата английска лига е тежко първенство и ние трябва да се представим и там на ниво. Няма да ни е леко да носим две дини под мишниците, но пък същевременно не ни се случва за първи път и не бива да се стряскаме.

-         Ще липсва ли Джон Карю на върха на вашата атака?

-         Вижте, ние разполагаме с доста нападатели. При това бих казал – качествени нападатели. Такъв е Агбонлахор, такъв е и Херууд. Но Карю е класен играч. Смятам обаче, че ще се справим и без него. Аз се надявам той час по-скоро да се възстанови и да заиграе отново за Вила.

-         Като говорихме за Стилиян, няма как да ви попитаме дали той ви помогна при разузнаването на Литекс?

-         О, разбира се, той е готов за истински разузнавач! (отново се смее).

-         На какъв резултат ще сте доволен?

-         По принцип и на равенство, но аз винаги съм преследвал само и единствено победата.

-         Казахте, че ви притеснява времето. Не се ли опасявате обаче от това, че вашите играчи може да са преуморени, тъй като в понеделник имахте мач?

-         Да. И то тежък мач срещу Тотнъм, който за щастие успяхме да спечелим с 2:1. Ами това притеснява всеки треньор, но повечето отбори в Англия са свикнали на тежкия цикъл от два мача в седмицата.

-         Какво си спомняте от предните ви две визити в България?

-         Беше отдавна, доста отдавна. През 1979 година, ако не се лъжа, бях тук с националния тим на Северна Ирландия. Играхме квалификация. Но не помня много подробности.

-         Не казвате нищо за мача ви в София като играч на Нотингам през 1980 година, когато бяхте отстранени от ЦСКА в турнира за КЕШ.

-         Много неприятен момент е този в моята кариера. Бяхме шампиони на Европа, но ЦСКА ни победи и тук, и на “Сити граунд”.

ГЕОРГИ ЖЕЧЕВ/БЛИЦ