Нападателят на Славия Дениран Ортега изкара бурна нощ в Студентски град. Той и приятелите му бяха спрени от полицаи при нощна проверки из улиците и заведенията. Цялата сценка бе заснета от камерите на "bTV". Телевизията правеше материал за предаването "bTV репортерите" за живота в Студентски град след смъртоносния побой над Стоян Балтов.

На камерите се вижда как Ортега и двама негови приятели оказват съпротива на полицията. "Много нерви, аз съм така. Много нерви", подвикна Ортега, но полицаите опитваха да го успокоят.

В това време нападателят на Славия забеляза камерите и се обърна към приятеля си, също тъмнокож. "Кажи да не ме снимка".

Аверът му започна да обяснява на полицаи и журналисти - "This is Ortega from Slavia, man" (превод от английски - Това е Ортега от Славия, човече). След бързата проверка полицаите не направиха проблем на Ортега и приятелите му. Нигериецът пропусна голяма част от есенния сезон, тъй като лекуваше различни контузии.

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов коментира поведението на Ортега. "Не виждам какво толкова се е случило. Момчето не е извършило някакво престъпление. Той е в отпуска и е излязал да пие две бири. Няма нищо нередно", заяви пред "7 дни спорт" Венци Стефанов. 

"Не знам защо се търси излишно сензацията. Нищо страшно не е станало. Момчето няма да бъде накaзвано. Със сигурност Дениран ще остане в Славия", допълни босът на най-стария столичен клуб. /БЛИЦ