Страхотен скандал е разтърсил водача в Източната "Б" група Берое, научи БЛИЦ. Опорният полузащитник Милчо Танев и вратарят на тима Даниел Белчев са пред изгонване от отбора. Те бяха отстранени до второ нареждане от тренировките, но днес изненадващо Белчев се включи в заниманието.

Случката, която скандализира тима се е разразила по време на лагера в Албена на 8 февруари, след мача с Черно море, загубен с 1:2. Футболист на Берое пожелал анонимност съобщи за БЛИЦ, че 8 футболисти са били хванати пияни, докато са отбелязвали рождения ден на Диан Генчев.

Играчите били изловени от помощник-треньорът Ивко Ганчев, като повечето от тях дори били с цигари в устата. В групата на хванатите освен спряганите за изгонване Милчо Танев и Даниел Белчев били още Ивайло Паргов, Иво Иванов, Петър Димитров, Диан Генчев, Петър Колев, както и още едно име, което е неизвестно. Те обаче за разлика от Белчев били адекватни и не се държали арогантно с треньора си. Миналия четвъртък бесен от случилото се старши треньорът Илиан Илиев е изгонил от лагера Белчев и Танев. Затова те не бяха в групата за мачовете с юношеския национален тим и с Монтана от турнира Албена Къп 2009.

Фенове на Берое споделят, че не е прецедент част от посочените играчи да нарушават режима. "С някои от футболистите цял сезон се надпиваме по дискотеките", споделиха за БЛИЦ хора от Стара Загора.

Сред предпочитаните заведения на повечето играчи на Берое били фолк клуб "Планета" в Града на липите, поетите и правите улици, както и централно разположеното "Космополитан". Някои от футболистите въобще не се свенили при прекомерната употреба на алкохол.

Привържениците на тима, с които се свърза човек на БЛИЦ не знаеха за случката в Албена, но споделиха, че или всички играчи трябва да бъдат наказани сурово или никой. Те се опасяваха, че ръководството ще приложи двоен стандарт и ще реабилитира някои от тях, с което ще влоши климата в отбора.

"Ръководството смята да потули скандала, но Стара Загора е малък град и такива неща лесно се разпространяват от ухо на ухо. Това е по-лошо, отколкото от това от отбора да излязат с официално становище, в което да мотивират решенията си", казаха още ултрасите, които се надяват Берое да се завърне скоро в "А" група. /БЛИЦ