Веднага след жребия за купата на България започнаха сметките и евентуалните размествания. Двубоите са на 12 ноември, но Локо (Сф) и Левски почти сигурно ще отложат мача помежду си за края на месеца. Това потвърди изпълнителният директор по финансовите въпроси на “сините” Константин Баждеков, но така и не назова конкретна причина, поради която двубоят да бъде преместен най-вероятно за след края на есенния полусезон.
 

“Неприятен жребии, гостуваме на един от фаворитите за спечелването на купата, но ако искаме да завоюваме трофея, трябва да играем срещу силните отбори. Съперникът е в по-добра позиция, тъй като е домакин, но все още не е ясно кога ще се играе двубоят. Говорихме с Иво Тонев и се надявам да се разберем да отложим срещата за края на ноември. Лошото е, че стадионът в “Надежда” не позволява мачът да се играе на осветление, а и датата 12 ноември е през седмицата и едва ли ще дойдат много хора на мача”, каза Баждеков.

 

“Рано се срещаме с един от фаворитите, но да не забравяме, че сме в добра серия срещу тях, която се надяваме да продължим. За чужд съдия и дума не може да става и най-вероятно българин ще ръководи двубоя. Предстои ни тежка серия, гостуване на Сливен, мач с Левски и домакинство на ЦСКА. Няма да се пестим и скачаме яко за титлата и купата”, отвърна Иво Тонев./БЛИЦ