Ръководството на шампиона на Беларус БАТЕ Борисов, който за пореден път опозори Левски пред футболна Европа, обяви, че играчите на тима ще си разделят рекорднтата за страната премия от 1 милион евро.
Шефовете на “трактористите” останали изключително доволни от факта, че тима успя да се класира в груповата фаза на Шампионската лига и решили да възнаградят играчите за доброто представяне в квалификационните кръгове. За шест мача в предварителните кръгове БАТЕ постигна 4 победи и 2 равенства. Като преди Левски успя да елиминира и белгийския гранд Андерлехт.
“Мечтата се сбъдна, заяви 30-годишният треньор на беларусите Виктор Гончаренко. – Нееднократно съм заявявал, но сега с удоволствие ще повторя – имам прекрасен отбор с невероятен потенциал.”
Специалистът, който влезе в историята на футбола в Беларус, след като стана първият треньор класирал местен клуб в групите на Шампионската лига, призна, че БАТЕ не е готов да играе на толкова високо ниво: “Не сме готови. Нашата подготовка бе съсредоточена върху мача с Левски. Честно казано, не знам как ще играем в средата на декември.”/БЛИЦ

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Емил Велев – Кокала: Играхме по-добре от домакините, но какво от това
Левски пропусна златен шанс, изложи се срещу слабаците от БАТЕ Борисов - 1:1
ДЯДО Борисов открехна портата, но "сините" просто нямаха сили