Продължава скандала около съдийската комисия към Зоналния съвет на БФС в София, научи “Блиц”. Според запознати никой няма желание да заеме мястото на председателския пост, който бе овакантен от Антон Василев. Той не бе избран от Изпълкома на БФС в новото ръководство на републиканската колегия и затова е длъжен да отстъпи мястото на предшественика си. Поста му трябва да бъде зает от един от двамата представители на София Костадин Гергинов или Любчо Славчев.

Засега обаче двамата нямат желание да го правят и куриозното е, че в този момент не съществува комисия. Тя се ръководи от старата, но е нелегитимна и няма право да изпълнява функциите си, защото официално е освободена. В нейния състав влизат Антон Василев (председател) и членове бившите елитни рефери Младен Благоев, Иван Алексиев, Тимчо Панайотов и Йордан Стефанов. Според запознати младите рефери са изключително недоволни от този състав на комисията, заради това че се състои от хора със стари и не модерни разбирания за развитието на съдийството.

Голяма част от тях вече дори открито си позволяват да ги нападат за слабата им работа. Един от тях е младият рефер Владислав Рачев, който открито пред всички останали колеги каза, че има малък брой мачове, защото е син на бившия шеф на зоналния съвет в Габрово Николай Рачев, който е ръководил централата по времето на Иван Вуцов. От комисията са се опитали да извадят факти, които не отговарят на истината, за да се опитат да му затворят устата, но и това не е помогнало.

На друг син на бивш известен съдия, който се подвизава в долните групи са му спрени правата от началото на сезона и никой не го информира какво е бъдещето му. Младите рефери недоволстват и от това, че членовете на тази комисия си позволяват да спират в развитието им, за да пробутват своите си хора./БЛИЦ