Няколко малки футболни клуба в България надигнаха глава срещу опозицията на БФС, водена от Димитър Бербатов и екипа му. Както е известно, Бербо цели да привлече на своя страна именно аматьорските клубове, тъй като е публична тайна, че заради огромната си маса те имат ключова роля при избора на президент.  Сега излиза, че там, откъдето Митко очаква да изскочи зайчето в негова полза, изскачат недоволни срещу… него.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

БЛИЦ ви предлага без редакторска намеса и позициите на ФК Пирин (Земен) и ФК Академик 1947 (София).

„След проведено Общо събрание на ФК"Пирин"-Земен, наложило се поради непрестанния натиск върху клубовете от емисари на екипа на г-н Бербатов ,ФК "Пирин" излиза със следното Становище:

Футболен клуб "Пирин"-Земен е редовен член на БФС и след малко повече от година ще чества своя 100 годишен юбилей (основан е през 1923г.). Участвали сме в множество Конгреси(Общи събрания) и ясно сме изразявали своята позиция за развитието на футбола в България, като сме отправяли критични забележки когато се пречи това да се случва. На последния извънреден Конгрес на БФС, който се проведе на 12.10.2021г. в гр. София ФК"Пирин" излъчи свои представител (Делегат), Управителя на клуба, които месец и половина след приключването на Конгреса обезпокоен от непримиримите действия на "бунтарите" свика Общо събрание на клуба на което запозна присъстващите с работата на Конгреса и разобличи тиражираните лъжи от екипа на г-н Бербатов. Г-н Боян Ефтимов Управител на ФК"Пирин" и делегат на конгреса заяви , че той е преминал при отлична организация, прозрачно и демократично, което са потвърдили и представителите на ФИФА и УЕФА. Избора е извършен според приетите правила на Комисията по избора и разликата между първия и втория кандидат е 11 (единадесет) гласа , а не както се твърди 1 (един)глас 241-230, ето защо недоумяваме защо трябва да се прави нов избор.

На самия Конгрес са приети 144 клуба за нови членове на БФС, чиято дейност в момента е блокирана заради жалбите срещу решенията на Конгреса ,внесени от няколко клуба, който явно имат за цел да възпрепятстват работата на БФС като цяло . Ние като футболен клуб с почти сто годишна история, категорично заявяваме своята позиция за незабавно утвърждаване като легитимни приетите Решения на демократично проведения Конгрес на БФС (Декларирано от всички външни наблюдатели) и уважаване на волята на множество от клубовете. Важно е обществото да разбере ,че клубове като нашия в това число и новоприетите 144 клуба, се нуждаят от стартиране на инициативи по чисто футболни въпроси , като развитие на детско юношеския футбол и развитие на футболната инфраструктура. Не се нуждаем от внасянето на раздори, който очевидно пречат за извършване на каквато и да е дейност. Сега не е момента за организиране на нови подписки и обжалвания от група хора с болни властови амбиции. Необходимо е да се вслушат в клубовете изразили категорично волята си на изминалия извънреден Конгрес на БФС.„
---------------------------------------------
„Стига! Това вече е прекалено! ФК.Академик1947 (София) изразява възмущение от последните публикации в българската медийна среда! Академик е отбор с традиции и достойнство и държи да участва в първенства и турнири, които също са достойни! Недопустим е този натиск от страна на провалени кандидати! Натиск, който е прекрачил далеч отвъд границите на морала и закона! Аз Вихър Данчев като член на комисията по преброяването твърдо мога да заявя за прозрачността и точността с която работеха всички комисии на конгреса. Пред мен стоеше Георги Градев който изказа възхищението си от точността и прозрачността на комисията пред тях които бяха наблюдатели на преброяването, това беше потвърдено от наблюдателите на ФИФА и УЕФА които участваха в конгреса и споделиха, че за първи път присъстват на такъв прозрачен футболен конгрес. Те не установиха нищо незаконно и нищо нередно в конгреса, което беше потвърдено от главните централи на УЕФА и ФИФА с благодарствени писма към централата на БФС и преизбирането на г-н Михайлов . Спрете се! Не ни пречете да играем футбол и да се развиваме! Ние декларираме, че няма да се поддадем на натиск и както винаги ФК Академик 1947 София ще бъде принципен в позицията си!“