Треньорът на ЦСКА Саша Илич гласи интересна изненада за предстоящия в четвъртък първи мач от плейофите на Лигата на конференциите срещу Базел.

Сюрпризът ще бъде на позицията ляв бек, тъй като титулярът Брадли де Нойер ще бъде наказан заради червения картон, получен преди седмица в Дъблин при победата с 2:0 над Сейнт Патрикс.

В отсъствието на нидерландеца Саша Илич разполага само с един ляв краен бранител – 24-годишния Галин Минков, за когото това е дебютен сезон в ЦСКА и дотук има само две срещи, но пък като титуляр – с Македония Гьорче Петров и Септември.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Липсата на опит при Минков обаче по-скоро ще накара сърбина да търси алтернативи, пише "Мач Телеграф". Като преквалифицирани вляво преди са действали Иван Турицов и Тибо Вион, които номинално са десни бекове, а французинът дори вече по-често е дефанзивен халф. Такъв вече е и Жеферсон, макар бразилецът дойде именно като ляв флангови защитник през януари 2018 г.

Последната интересна опция видяхме в неделя в последните 25 минути срещу Септември. Тогава Мено Кох влезе и застана до Махмутович в средата на отбраната, а младият Християн Петров, който играе с ляв крак, се измести и застана като краен защитник и реално не направи грешка като бек. Подобно решение би било и най-голямата изненада от Саша Илич.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
  

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК