Изпълнителният директор на ЦСКА Филип Филипов даде интервю за предаването „Арена Спорт“ по БНТ. Той говори за елиминирането на Сейнт Патрикс, предстоящите мачове с Базел от плейофите на Лигата на конференциите, както и по темата за отлагането на мачове в българското първенство.

„Изиграхме два по-слаби и два по-добри мача съответно с Македония Гьорче Петров и със Сейнт Патрикс. Първите мачове бяха по-слаби, във вторите показахме по-голямо желание. Имахме нужната агресия и характер. И мисля, че и двата отбора ги отстранихме заслужено“, коментира Филипов.

Winbet - победата е емоция! (18+)

„Имаше донякъде и спортен шанс във втория мач. Реализирахме положенията си, а Сейнт Патрикс имаше 2-3 положения и не успя да ги вкара. Това го има във футбола. За нас беше важно двата отбора да ги елиминираме и да стигнем до плейофите и ако имаме възможност да влезем в групите“, анализира директорът на ЦСКА.

„Саша Илич промени малко манталитета на футболисти. Вече се вижда по-голяма агресия и характер, но тепърва отборът ще се развива“, анализира директорът на „червените“.

„Преди две години ЦСКА направи много добър мач като гост на Базел и отстрани много силен съперник, за да влезе в групите на Лига Европа. Сега срещите са две. Трудно ще е. Базел е много стойностен отбор. Трябва повече концентрация и по-добра подготовка. ЦСКА е способен винаги да преодолее всеки един отбор. Вече футболистите трябва да се представят на нужното ниво, да покажат собствената си стойност. А трябва да имаме и спортен шанс“, допълни шефът в ЦСКА.

„Може би се налага понякога да се отлагат мачове. Сега за шест седмици трябва да се изиграят 12 мача. Това са прекалено много срещи, които от една страна изтощават футболистите физически и психически, а от друга страна не дава възможност на треньорите да водят нормален тренировъчен процес. В цикъл четвъртък-неделя вниманието е насочено повече към възстановяване на играчите, а не развиват отбора“, завърши Филип Филипов.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
  

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК