Отношенията между президента на ЦСКА Александър Томов и старши треньора на тима Димитър Пенев стават все по-сложни. Поредният казус, по който двамата не могат да намерят общ език, е почти уреденият трансфер на бек №1 в "А" група Йордан Минев.

Новоизлюпеният национал бе предложен почти без пари на шампионите от собственика в запас на Ботев Димитър Христолов по време на преговорите за друго "канарче" - Дормушали Саидходжа. Притиснат от желанието на Пената за промоционалното привличане на Минев, Томов първоначално стисна ръце с пловдивския си колега, но в четвъртък се е отметнал от думата си. Той е поискал неколкодневна отсрочка, обяснявайки, че първо трябва да продаде Йордан Тодоров в украинския Металург.

Циганенето на Лупи наля допълнително масло в огъня на недоволството, бушуващ в Димитър Пенев. Ядосан от бавенето на преговорите за Близнака, както и от неизплатените суми на титулярите Да Коща и Мороз, заради които двамата се готвят да разтрогнат по вина на клуба, чичо Митко загърби коледното тържество на ЦСКА в четвъртък вечерта и не уважи Томов с присъствието си.

Пред репортер на Sportline.bg пък ябълката на раздора Йордан Минев заяви, че му е дошло до гуша от трансферните циркове и ако до няколко дни няма сигурна сделка, ще преподпише с Ботев.

"Знам за ЦСКА, но от мен нищо не зависи. Честно казано не разчитам, че ще подпиша с "червените", защото всички знаем за колко отбори ме брояха сигурен в последно време, а накрая нещата не се получиха. Не разбирам защо трябва да чакам продажбата на Данчо Тодоров да освободи място за мен, като той е халф, а аз съм бек. Ако ЦСКА ме иска толкова, ще трябва да действа бързо, защото както са тръгнали нещата, през следващата седмица ще преподпиша с Ботев", категоричен бе пред Sportline Минев.

Очаква се окончателно решение за бъдещето на футболиста да бъде взето в понеделник, когато е насрочена среща между Александър Томов и Димитър Христолов за парафирането на официалния договор за Дормушали Саидходжа. В началото на трансферния период опит да привлече Данчо Минев направи и Левски, където се подвизава другият близнак - Веско. "Синият" напън обаче удари на камък заради офертите на италианските Виченца и Дженоа, които в крайна сметка се оказаха несериозни. /БЛИЦ