Всичко за Евро 2024 с БЛИЦ – ТУК!

Новият треньор на ЦСКА Томислав Стипич говори след победата с 3:0 срещу Берое в Банско. Специалистът призна, че е доволен от представянето на отбора, но са му нужни няколко нови попълнения. 

Стипич говори и за ситуацията в 68-ата минута, когато играчите на двата отбора се сбиха, а Станислав Шопов бе един от изгонените с червен картон.

"Доволен съм от видяното. Винаги е добре да победиш, но за съжаление е само проверка. Затова приятелските срещи понякога лъжат и затова не трябва да се подвеждаме по резултатите. Нашата идея за игра е ясна. Трябва да подобрим някои малки детайли, но съм оптимист. Сега ни трябват само нови играчи", започна Стипич след победата.

"Можете да видите енергията, с която играят младите. Те дадоха своето за мача. Започнахме с няколко млади играчи - Петко Панайотов, Марк-Емилио Папазов и Георги Чорбаджийски, страхотни са, българи са. Доволен съм от тях. Те не мислят много, те играят", похвали спецът младоците в състава си. 

"Тобиас Хайнц имаше проблеми със стомаха още преди началото на мача и заради това се наложи да бъде сменен. Не искаме да рискуваме здравето му", обясни Стипич.

„Имам метод за избиране на капитан. Той трябва да бъде голям характер. ЦСКА е голям клуб и искам да имам 11 капитани всеки мач. Искам всеки един да има характеристиките да бъде капитан, а не такива, които не искат да се бият за отбора. Искам футболистите да имат манталитет на победители", продължи треньорът на ЦСКА.

„Може би това, че беше директен червен картон и агресивността в мача се покачи. Аз заради това предложих да бъдат изгонени футболистите, за да не се стига до нови такива ситуации", каза още Стипич.

„Не гледам Лудогорец. Съсредоточен съм върху работата си в ЦСКА. Искам да изградя боеспособен отбор. Аз съм реалист, знаем, че Лудогорец е на различна фаза, но ние градим отбор. Аз съм треньор, медиите и феновете гледат мен. Искаме да сме стабилни в играта си. Аз си върша моята работа и това, което е извън терена, не е моя работа. Никога няма да бъда нервен. Надявам се да се подсилим с класни играчи", добави треньорът на "армейците".

"Марселино Кареасо е болен и е в София. Възстановява се. Той е наш войн, а ние ще сме предпазливи със състоянието му“, завърши Томислав Стипич.