Десният бек на Левски Драган Михайлович даде първото си интервю в България, след като премина на „Герена“ през февруари. 29-годишният швейцарец се превърна в основен играч на „Герена“ и сега говори пред клубната телевизия на „сините“.

„Много съм щастлив от посрещането, което получих в Левски. Момчетата са добри футболисти, а всички в клуба са много приветливи. Щастлив съм да бъда част от Левски“, започна Михайлович.

„Преди да дойда в клуба, бях чел много за Левски. Знам някои от играчите, които са играли за тима. С Давиде Мариани съм играл заедно в Лугано и сме говорили много за Левски. Знам, че това е голям клуб с богата история. Това беше и една от главните причини да дойда да играя тук. Знаех, че и феновете са страхотни“, допълни бранителят.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

„Инфраструктурата на Левски е добра. Най-много ме впечатли фитнес залата, въпреки че съм виждал много в различни части на Европа. След мача с Ботев (Пловдив) имах лека контузия, нищо сериозно. Трябваха ми 7-10 дни за възстановяване. Сега тренирам нормално заедно с целия отбор“, уточни швейцарецът.

„Започнах да играя футбол като шестгодишен в един малък клуб в Швейцария. Когато пораснах започнах да играя за Белинзона, а на 15-годишна възраст дебютирах в професионалния футбол. След това имах престой в Парма, откъдето се завърнах в Швейцария. Последва трансфер в Лугано, с който играх в Лига Европа. После дойде периодът ми в АПОЕЛ (Никозия), за да се озова накрая в Левски“, разказа Михайлович.

„Като дете бях привърженик на Милан, защото беше близо до моя дом в Швейцария. Подкрепях и белградския Цървена звезда. Това са двата клуба, които харесвам най-много, но Милан ми е любимият отбор. Бих искал да играя за този тим, но знам, че е трудно. Честно казано, няма футболни идоли. Израснах, докато гледах играта на Драган Стойкович, защото имаме еднакво първо име, а и произходът ми е от Югославия. Той беше от любимите ми играчи, но нямам идоли във футбола“, призна десният бек.

„Най-красивата част от футбола са феновете. Заради ограниченията, наложени заради коронавируса, ми липсва чувството да изляза на терена и да почувствам енергията на привържениците и на пълните стадиони. Не е същото, когато не чувстваш тази атмосфера. Надявам се скоро феновете да се завърнат на стадионите, тъй като футболът без тях е нищо. На много футболисти липсата на публика им създава проблем с мотивацията преди мачовете. При мен е различно, тъй като обичам да играя футбол. Дори когато ритам с приятели, искам да спечеля. Когато съм на терена, също искам да бъда победител. От тази гледна точка настоящата ситуация с нищо не е променя мотивацията ми. Искам да печеля през цялото време. Състезателна натура съм. На терена искам да съм сред победителите, независимо дали има публика или не“, обяви швейцарецът.

„От моята гледна точка, срещу Лудогорец и ЦСКА на Левски не предстоят най-трудните, а най-лесните мачове. Много по-лесно е да се мотивираш за съперник като Лудогорец. За всички в отбора това е противник, който искаме да победим, да покажем, че сме по-добри и имаме сили да сме равностойни и да побеждаваме най-силните в първенството. За нас е важно да имаме подобни предизвикателства в този момент, за да проверим до къде сме стигнали в развитието си. Мисля, че от януари насам имаме подобрение, въпреки че имаме проблеми с отсъстващи играчи. Някои момчета отсъстваха заради COVID-19, което ни остави за известно време без пълния състав, но сега е времето да видим къде сме и с кои отбори може да се мерим“, сподели Михайлович.

„Още веднъж искам да кажа, че феновете на стадионите ми липсват. Аз като нов играч в отбора, искам да ги видя на живо, след като съм гледал всички тези клипове в „You Tube“ и съм слушал много неща от футболистите, които са по-дълго в отбора. Виждал съм кадри от пълните стадиони на дербитата с ЦСКА. Тази енергия ми липсва. Мога да обещая на феновете, че ще дам всичко от себе си за тази фланелка. Имам договор до юни, но се надявам, че в част от оставащите мачове до края на сезона ще ги видя на стадиона“, завърши защитникът на „сините“.

Купа на България - сезон 2020/2021
efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството