ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Треньорът на Левски Елин Топузаков даде пресконференция преди предстоящото утре гостуване на Лудогорец в Разград в мач от четвъртия плейофен кръг на първата шестица на efbet Лигата. Топчо потвърди информацията на БЛИЦ, че левият бек Цунами няма да играе срещу „орлите“. Освен това стана ясно, че и Ивелин Попов пропуска мача с разградчани.

„Левски играе във всеки мач за победа. Ако можем да спечелим и двете срещи до края, ще съм от най-щастливите хора. Нашата настройка е да направим всичко възможно, за да спечелим тези две супер дербита. Никой не може да гарантира, че ще запишем победи. Футболът е такъв спорт, че понякога не по-добрият печели. След победата срещу Черно море напрежението спадна в някаква степен, но ни предстоят два или три мача, които са изключително важни за клуба и за всеки един привърженик на Левски“, заяви Топузаков.

„Всички налични футболисти, които са във форма и нямат проблеми с контузии, ще пътуват за Разград. Единствено Цунами и Ивелин Попов няма да пътуват, защото са с по 8 картона. В края на сезона футболистите натрупват умората. Всички тренировки бяха открити. Имаме двама-трима с болежки. Надявам се те да се възстановят и да няма проблеми. Разчитам на всеки един футболист на Левски и всички ще пътуват за мача. Левски може да играе в няколко тактически схеми. Показали сме го през сезона. Ще преценим с наличните състезатели. Ще окомплектоваме най-добрия възможен състав и после ще изберем схемата“, допълни треньорът на Левски.

 3x500 лв. Бонус за мачовете от efbet Лига!

„В Левски винаги има напрежение, но когато е в нормални граници, футболистите със сигурност ще са по-освободени и ще покажат по-добре своите качества. Не мисля, че негативната серия срещу Лудогорец тежи. Съперникът притежава страхотни футболисти и всяка една година надгражда и прави добри селекции. Там структурата, финансите и селекцията са изградени на високо ниво. Ние се опитваме да противодействаме. Не виждам тенденция, че Левски не може да победи, защото все още не сме догонили отбора и клуба Лудогорец“, обяви 46-годишният специалист.

„Аз съм сигурен, че няма футболист в съблекалнята на Левски, който да не е мотивиран за тези два мача. Когато имаш амбиция да вървиш кариерно нагоре, няма как да нямаш мотивация в предстоящите мачове. Това не е нещо изключително. Ще ви върна назад във времето, през 2014 година аз бях начело на отбора. Играхме един мач в Ловеч. Победихме с 1:0 с 11 българи в състава и направихме ЦСКА втори. Те почнаха от втори предварителен кръг в европейските турнири. За нас е важно да изиграем тези мачове на високо ниво и да постигнем целта - класиране в Европа“, коментира Топчо.

„Напълно е възможно в нашето първенство да се случи нещо като в Бундеслигата. Битката за седмото място не е решена. Форматът и първенството са интересни до последния кръг. Стигам до максимата, че кой каквото си заслужи, това ще получи в края на сезона. Важното е ние да си постигнем целта. Аз съм целеустремен и мисля в тази посока изцяло. Не може да си избираме съперник за бараж, ако стигнем до такъв мач. Може и да избегнем баража. От гледна точка на историческото съперничество срещу Славия, в отбора има доста нови футболисти и то чуждестранни. Едва ли са обременени от миналото“, призна треньорът на „сините“.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023 

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!