Левски може да се окаже свързан с популярен английски клуб, ако започнатите преговори с потенциален купувач на акциите на „сините“, за които БЛИЦ вчера сутринта първи писа, завършат с положителен край.

Според информациите, кандидатът е англо-американска компания, която от скоро вече притежава контролния пакет на клуб от Висшата лига на Англия. Международната групировка наскоро стъпи и в България, а собственикът ѝ е източноевропеец.

Toп Коефициенти за efbet Лига!

Всички тези данни насочват към един определен английски клуб и конкретен бизнесмен. Става дума за Саутхемтън, който в началото на 2022 г. срещу 100 милиона паунда стана собственост на групировката „Sport Republic“, оглавявана от сръбския медиен магнат Драган Шолак.

Той е познат у нас, тъй като чрез фирмата си "United Group" е собственик на „Нова броудкастинг груп“ и на „Виваком“. БЛИЦ още преди една година писа, че Наско Сираков води преговори с Шолак, но след това на сцената се появи прословутия Джо Диксън.

След като вчера сутринта първи информирахме, че англо-американски концерн, който е познат в България, е започнал преговори за контролния пакет от акции на Левски, днес стана ясно, че кандидат-купувачът е готов да инвестира в строителството на нов стадион и е приготвен солиден бюджет за атака на шампионската титла.

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022