Един от най-добрите халфове в световния футбол през 90-те години и до средата на това десетилетие - Едгар Давидс е замислян като ново попълнение на ЦСКА.

Холандецът е без отбор от края на миналия сезон, когато напусна Аякс и от ръководството на "червените" имат намерение да осъществят контакт с него за евентуалното му привличане, информира "Топспорт". За момента преговори не са водени, но интересът към Питбула е повече от символичен.

След поемането на "армейците" от новите собственици "Титан" в клуба се готви здрава селекция за атакуване на титлата. Необвързаността на Давидс в клубно отношение към този етап се явява сериозен плюс в опитите на "Армията" да бъде доведен холандецът.

Давидс е 35-годишен и през годините блестеше с изявите си за Аякс, Милан, Ювентус, Барселона, Интер и Тотнъм. С безброй спечелени купи за различни надпревари, за Давидс най-силна е 1995 година с тима на Ювентус, в която печели Шампионската лига, Суперкупата на Европа и Междуконтиненталната купа. За националния отбор на Холандия в биографията си има 74 мача и 6 гола.

Борбеният халф е известен с прякора си Питбула, именно заради неприримостта си и жарта, която влага в играта. Негов отличителен белег са и неизменните му очила, които слага по време на мач, свързани със заболяването на очите му глаукома. /БЛИЦ