Бившите членове на Управителния съвет на ПФК ЦСКА ЕАД Александър Гарибов, Емил Костадинов и Димитър Стефанов са получили премии от клуба на стойност 162 000 лева, става ясно от изявление на ръководството ПФК ЦСКА ЕАД, публикувано в новия официален сайт на клуба.
Предлагаме ви изявлението на ръководството ПФК ЦСКА ЕАД:
Във връзка с публикации в някои медии ръководството на ПФК ЦСКА ЕАД съобщава следното:
- За периода февруари - юни 2008 тогавашните членове на управителния съвет на ЦСКА Александър Гарибов, Емил Костадинов и Димитър Стефанов са получили премии на стойност 162 000 лева. След несъгласието на Надзорния Съвет да приеме и утвърди тези премии, тримата са върнали част от парите в клубната каса, а останалата сума ще бъде приспадната от средства, дължими им от клуба. С това ръководството на ПФК ЦСКА ЕАД счита случая за изчерпан.
- Президентът на клуба Александър Томов никога не е наричал бившите членове на управителния съвет крадци, нито е използвал други подобни епитети по техен адрес. Това е видно и от изказванията му на пресконференцията по повод представянето на новия интернет сайт на ЦСКА: "Те са си раздали премии без основание, след това обаче имаха доблестта да ги върнат".
„Раздухването на случая за пореден път вади на показ желанието на някои хора да сътворяват скандали за сметка на позитивното и модерното, каквото в случая е стартирането на новия интернет сайт на ПФК ЦСКА”, се казва в изявлението.