Бъркотията около плейофния мач от първата шестица на efbet Лигата между ЦСКА 1948 и ЦСКА в крайна сметка доведе до това, че срещата не се игра. Очаква се в следващите дни БФС да вземе решение по казуса. Най-вероятно тимът от стадион „Българска армия“ ще получи служебна победа.

Това ще бъде 15-ият случай, в който двубой на „армейците“ ще бъде решен с административно присъден резултат, отбелязва „Тема Спорт“. Осем от тях са били в елита, два в купата на България, два в купата на Лигата и един във „В“ група. В досегашните 14 случая „червените“ са получили 12 служебни победи и две загуби.

В Европа ЦСКА има още един случай на служебно присъден резултат. Това е загубата от Ювентус през 1994 г. заради „Случая Михтарски“. Тогава „червените“ печелят с 3:2 на „Армията“, но резултатът е анулиран заради нередовна картотека на нападателя Петър Михтарски.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

МАЧОВЕТЕ НА ЦСКА В БЪЛГАРИЯ, ЗАВЪРШИЛИ СЪС СЛУЖЕБЕН РЕЗУЛТАТ
10.10.1953 г., „А“ РФГ, 25 кръг
ЦСКА – Марек 3:0 сл.
* През есенния дял на първенството, което се провежда по схемата пролет-есен, Марек е изваден от елита заради непристойни прояви на публиката. Предишните резултати на тима са зачетени, а в мачовете до края съперниците им получават служебни победи.

17.10.1953 г., „А“ РФГ, 30 кръг
Ботев (Пловдив) – ЦСКА 0:3 сл.
* Ръководството на Ботев (Пловдив) решава отборът им да не се яви за мача, тъй като някои от основните им футболисти са пратени на военни занятия на полигона Змейово.

15.04.1970 г., „А“ РФГ, 22 кръг
Берое – ЦСКА 0:3 сл.
* Четири кръга по-рано заради безредици на стадиона и обидни скандирания срещу вътрешния министър Ангел Солаков по време на мач с Левски в Стара Загора, Берое и изваден от елита. Затова няколко седмици по-късно ЦСКА получава служебна победа.

22.06.1985 г., „А“ РФГ, 30 кръг
ЦСКА – Дунав (Русе) 0:3 сл.
* Първата служебна загуба в историята на ЦСКА е следствие на разформироването на „червените“ и Левски след скандалния финал за купата на България, игран на 19 юни 1985 г. Благодарение на този служебен успех Дунав се спасява за сметка на Миньор (Перник).

14.11.1992 г., КУПА НА БЪЛГАРИЯ, 1/16-финал
ЦСКА – Спартак (Пловдив) 3:0 сл.
* Първият мач между двата тима завършва при резултат 1:1 под тепетата. Спартак, който по това време играе в трета дивизия, не се явява за реванша на „Армията“.

09.11.1996 г., КУПА НА ПРОФЕСИОНАЛНАТА ЛИГА, Група 1
ЦСКА – Левски 3:0 сл.

11.12.1996 г., КУПА НА ПРОФЕСИОНАЛНАТА ЛИГА, Група 1
Левски – ЦСКА 0:3 сл.
* „Сините“ и „червените“ се падат в група с Етър и Миньор (Перник). Вечното дерби трябва да открие сблъсъците в този поток, то не се провежда. БФС отказва да уважи молбата на президента на Левски Томас Лафчис за смяна на съдията Димо Момиров. Така варненският рефер извежда на терена само 11 играчи на ЦСКА и след началния удар, изпълнен от Методи Деянов и Ивайло Андонов, свири край на мача. ЦСКА получава служебна победа. Заради бойкота „сините“ са извадени от турнира и получават административни загуби за всички срещи в групата. Така ЦСКА се сдобива и с още една служебна победа над големия съперник.

06.05.1998 г., КУПА НА БЪЛГАРИЯ, полуфинален-реванш
Литекс – ЦСКА 0:3 сл.
В първия мач „оранжевите“ бият с 3:1, но преди реванша става ясно, че Радостин Кишишев играе с нередовна картотека. Така Литекс получава две служебни загуби в първенството и е изваден от турнира за националната купа. В резултат на това ЦСКА получава административен успех с 3:0 в реванша и се класира за финала.

18.08.2000 г., ВИСША ЛИГА, 3 кръг
Нефтохимик – ЦСКА 0:3 сл.
* Мачът всъщност се играе и „червените“ печелят на „Лазур“ с 3:1. „Шейховете“ обаче получават наказание, след като президентът им Христо Порточанов изпълнява първоначалната си закана и не допуска телевизионните камери до стадиона. Заради това БФС наказва Нефтохимик със служебна загуба.

12.08.2001 г., ВИСША ЛИГА, 2 кръг
Берое – ЦСКА 0:3 сл.
* Два часа преди началото мача съдията Светозар Маринов е пребит пред съблекалните от две лица, част от охраната на стадиона. Според запознати това били бодигардове на президента на Берое Станислав Танев-Камилата. Маринов е откаран в болница. Дежурният делегат Димитър Ларгов и останалите съдии решават мачът да се играе на друга дата, но БФС присъжда служебна победа на ЦСКА.

15.03.2003 г., ВИСША ЛИГА, 17 кръг
Локомотив (Пловдив) – ЦСКА 0:3 сл.
* „Смърфовете“ са наказани с лишаване от домакинство и мачът трябва да се играе в Самоков. Ръководството на пловдивчани отказва да приеме санкцията и отказват участие в двубоя. Реферът Иван Добринов извежда 11 играчи на ЦСКА на терена на стадион „Искър“ и веднага след това свири край на мача. От актива на Локо (Пловдив) са отнети три точки.

21.03.2010 г., „А“ ПФГ, 19 кръг
Локомотив (Мездра) – ЦСКА 4:0 сл.
* Домакините повеждат в 61-ата минута с гол на Исмаил Иса и малко след това феновете на ЦСКА нахлуват на терена, подгонвайки играчите на двата отбора. Минути по-късно съдията Ивайло Стоянов обявява край на мача. СТК към БФС присъжда служебна победа на Локомотив (Мездра) с 4:0, а ЦСКА е глобен с 15 000 лева и лишен от домакинство за три мача.

15.04.2010 г., „А“ ПФГ, 24 кръг
ЦСКА – Ботев (Пловдив) 3:0 сл.
* Ботев е изваден от първенството на полусезона, а причина за това са административни и финансови неуредици в клуба, управляван от Димитър Христолов. От актива на „канарчетата“ са отнети шест точки, а през пролетта се присъждат служебни победи на съперниците на „жълто-черните“.

18.10.2015 г., „В“ ГРУПА, 11 кръг
ЦСКА – Витоша (Бистрица) 3:0 сл.
* За да се избегне политизирането на ситуацията, Витоша (Бистрица), който е подкрепян от Бойко Борисов, обявява, че няма да излезе на терена. ЦСКА получава служебна победа, а феновете организират мирен протест пред парламента заради отнетия по-рано през годината професионален лиценз на клуба.

Купа на България - сезон 2020/2021
efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството