Бившият защитник на ЦСКА Никола Вуядинович беше представен официално като футболист на участника в Серия "А"  италианския първодивизионен Удинезе. 22-годишният Вуядинович подписа договор за 5 сезона с тима от калчото, за което БЛИЦ ви информира вчера.
Според неофициална информация Удинезе е заплатил 1 милион евро за правата на черногорския национал. "Идвам в голям отбор и съм щастлив. Удинезе е клуб с огромни традиции. Поласкан съм и съм горд. Ако се страхувах от конкуренцията, нямаше да съм тук. Амбициран съм, да покажа, че заслужавам място в отбора", заяви Вуядинович.
"Детската ми мечта беше да играя в Италия. Следя калчото от 9-годишен. За мен това е най-силното първенство. Тук играят най-добрите футболисти. За мен трансферът е шанс да се развивам", допълни той.
Вуядинович е доволен, че ще има възможност да играе в Европейските клубни турнири. "Бившият ми отбор беше дисквалифициран от Европа заради финансови проблеми. Фактът, че Удинезе играе в турнира на УЕФА още повече ме убеди да приема офертата. Честно казано предложението беше такова, че нямаше как да го отхвърля", каза Вуядинович. Черногорецът замина за Гърция, където ще се присъедини към подготовката на Удинезе. /БЛИЦ
 
Още по темата: