Малко след подаръка на съдбата, която изпрати Левски срещу победителя от двойката Андерлехт-БАТЕ (Борисов) в третия предварителен кръг от Шампионската лига, старши треньорът на "сините" Велислав Вуцов даде пресконференция.

- Господин Вуцов кой съперник от Андерлехт и БАТЕ (Борисов) предпочитате да ви се падне?
- Без спор, това е БАТЕ Борисов, но ако са те означава, че не са слаб отбор. След като победиха Андерлехт като гости с 1:2, значи не са за подценяване. А за това кой ще победи, не мога да кажа. Андерлехт са по-силни, имат сериозен опит в турнирите, а са на 100% сигурни, че ще се класират за следващата фаза. Нямам си и на идея как са толкова убедени. Първата среща за мен лично ще е много сложна и затова трябва да подходим много сериозно към нея.

-За втори път Левски тегли подобен жребий. Ще гледат ли хората, които не харесват Левски, с лошо око на отбора?
- Ние ще играем в Шампионска лига със статута на ЦСКА. Димитър Пенев е един щастлив човек и явно съдбата е решила да се усмихне на ЦСКА, но те дадоха този шанс на нас. Ако имаме шанс да влезем в лигата със сигурност ще е някакъв процент съдба и ще се говори отново. Пак казвам ние все още не сме влезли в груповата фаза, но имаме реални шансове. Да не се забравя само, че нашият отбор беше с доста смачкано самочувствие с оглед на лошите резултати през миналата година. Ние отпаднахме от един отбор като Тампере, който е далече под класата и на двата ни евентуални противници. Левски няма право на втора такава грешка. Ако БАТЕ Борисов излезе победител в този двубой ние ще трябва да направим всичко възможно да ги отстраним.

- Домакинството в първия двубой ще помогне ли?
- Предпочитам да сме домакини в първия двубой, независимо от това, че 14 август е много рано и София е пуста заради хората, които почиват. Аз знам, че всичките левскари ще бъдат на „Герена” и ще ни подкрепят изцяло. Ще направим всичко възможно да направим един добър резултат и феновете ни ще ни последват и на 27-и, когато гостуваме.

- Ако Андерлехт продължи ще използвате ли помощ от Литекс, защото те все пак играха контрола срещу тях?
- Ще помоля Станимир Стоилов за помощ и не мисля, че ще откаже. Ако ние можем да помогнем на другите български отбори, ще и помогнем. Ако ръководството на Литекс реши, че иска да ни помогне ще и бъдем много благодарни.

- Боян Илиев направи първа тренировка с отбора. Той ли се очертава заместникът на Георги Сърмов?
- Боян Илиев е футболист, който лично аз като треньор на Спартак (Вн) го наложих в отбора през 2000 година. Аз този футболист го наблюдавам от тогава и много добре го познавам. На фона на българското първенство това е един от играчите, които се доближават до качествата и възможностите на играчите на Левски. С оглед контузията на Сърмов бяхме длъжни да привлечем един български футболист. Ще му дадем шанс за изява. Надяваме се да вземем още един чуждестранен футболист, но времето ни притиска. В сряда е последния срок за картотекиране на футболисти за третия предварителен кръг на Шампионска лига. Ще се радваме ако дотогава привлечем такъв играч. Ако не успеем, ще се справим и без него. Левски има един добър състав и няма да е голяма загуба ако не успеем, да привлечем този футболист. Просто се нуждаем от малко класа и сила.

- Навлиза ли вече Левски в оптимална форма?
- Рано е да се каже оптимална форма. Моите момчета влизат в по-добро игрово състояние. Със всеки изминал мач набираме самочувствие и играем малко по-добре. Надявам се всеки следващ ден да сме малко по-добре от предишния. На мен практиката ми показва, че оборите, които съм водил по една или друга причина са достигали оптималната си форма към 7 или 8 кръг. Вторият сезон обаче винаги са били с две или с три класи по-силни от първия. Ние нямаме право да се оправдаваме с това нещо, затова искаме да постигнем оптималната форма още за първите мачове. Всичко, което трябва да се направи е направено, а докъде сме стигнали ще си покаже в контролата срещу Вердер (Б).