ЦСКА София набеляза за привличане норвежкия атакуващ полузащитник Оливер Берг, съобщи за БТА източник от футболния клуб. 28-годишният Берг е капитан на шведския Калмар ФФ, като от началото на сезона има 2 гола и 3 асистенции в 12 мача в местната елитната лига Алсвенскан.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Той има договор с отбора до края на 2023 година и за него ще трябва да се заплати трансферна сума. Интерес към играча през есента на миналата година имаше и Ботев (Пловдив).

БЛИЦ първи писа, че „червените“ взимат норвежки халф, но от норвежкото първенство . Информирахме и друго - норвежецът е сигурно ново попълнение, но ще пристигне с малко закъснение в София.  

И въпросът, който изниква, е дали Оливер Берг е този футболист. 

"Той снове навсякъде по терена - стабилен и в ролята на дефанзивен халф, и на човек, който гради играта. Ще пасне идеално и ще помогне на ЦСКА. Нека обаче не бързаме с назоваване на името му. Скоро ще разберете точно за кого иде реч", коментираха източници на БЛИЦ.

ЦСКА ще представи днес и утре нападателя Дауда Бамба, който има норвежки паспорт, и ганайското крило Даниел Овусу от РБ Залцбург.