Всичко за Евро 2024 с БЛИЦ – ТУК!

Левски представи днес новия си вратар Матей Маркович. Той парафира договор за три години, а малко по-рано през деня БЛИЦ първи съобщи, че е пред подпис със „сините“. 27-годишният хърватин обаче само преди близо два месеца беше на ръба на смъртта заради инцидент по време на мач.

В среща от 33 кръг на хърватското първенство Маркович е титуляр на вратата на Рудеш при домакинската загуба с 1:3 от Истра. В 35-ата минута, при резултат 1:1, стражът излиза извън наказателното си поле, за да избие топката пред връхлитащия Младен Деветак.

Матей Маркович успява да отиграе с глава, но получава удар във врата от ръката на Деветак. В резултат на това за кратко коленичи на терена, а след това колабира в безсъзнание.

Съотборниците му в Рудеш притеснени започват да ръкомахат за спешна намеса на лекарите. Първи на помощ се притичва обаче защитникът Томислав Мърчела, опитвайки се да спаси живота на Маркович, който си е глътнал езика и всяка секунда е важна.

Вратарят сам се изправя на крака, но е видимо дезориентиран и се налага да бъде заменен от резервата Еуген Цибан, който в последния четвърт час на мача допуска два гола и гостите от Истра стигат до победата.