Бившият защитник на ЦСКА Никола Вуядинович може да заиграе за националните отбори на България или Сърбия. Причината е конфликт на бранителя на Удинезе със селекционера на младежкия национален отбор на Черна гора Душан Влаисавлевич.

22-годишният защитник игра за младежката формация на черногорците, но в началото на тази седмица е разговарял със сръбския селекционер Радомир Антич, който го е уверил, че ще разчита на него. Вуядинович бил търсен и от българския селекционер Пламен Марков.

"Когато преминах в Италия, имах много обаждания от България. Питаха ме дали не искам да играя за техния национален отбор, тъй като имам български паспорт. Все още обаче нищо не съм решил, призна Вуядинович пред в. “Виести”, цитиран от “Проспорт.бг”. - Докато си почивах в Белград разговарях и с Радомир Антич. Интересуваше се от положението ми в Удинезе и ми каза, че ще дойде в Удине, за да ме гледа в игра."

"Черна гора ми даде шанс да се докажа като играч, но след това бях разочарован. Обичам страната и чакам някой да ме извика, вече съм част от голям отбор и очаквах, че ще има повиквателни за мен", допълни играчът.

Оказва се, че Вуядинович има стар конфликт със селекционера на националния отбор до 21 г. Душан Влаисавлевич. "Никой не ми се обади поне да ми честити трансфера в Удинезе. Уж съм част от отбора, а никой не се интересува от мен", каза още защитникът./БЛИЦ