Феновете на ЦСКА са голяма работа. Доказвали са го не един и два пъти. Направиха го и днес и то не в сектор “Г”, където нямат равни, а долу на терена. Не става въпрос за мач срещу съперник, а за двубой срещу времето. Любовта към четирите свещенни букви накара ултрасите да се преборят дори и с природата. На пръв поглед стореното от тях изглежда съвсем обикновено, какво толкова, изчистили са терена на стадион “Българска армия”, за да може любимците им да не паднат служебно, а да победят Литекс.

Защото момчетата на Димитър Пенев не се страхуват от никого, излизат и просто бият. Та да се върнем на феновете. Група от тридесетина привърженика начело с Димитър Ангелов – Дучето запретна ръкави от сутринта, за да чисти сняг. За тези момчета това бе дълг, дълг към любимия им отбор. Като ги гледах как работят още веднъж разбрах, че публиката на ЦСКА не може, а и не трябва да бъде сравнявана с нито една друга в България.

Времето неумолимо напредваше, часовникът показваше 14,50 часа – малко повече от час преди двубоя. Съдията Антон Генов вече бе на терена, за да даде последната си дума, дали въобще ще има мач, а сняг все още имаше на терена. Феновете обаче бързаха, ринеха снега върху знамената си и го изнасяха навън. За да може техният отбор да играе, да излезе и да победи поредния си противник. Не да се скрие и да отложи мача си, както правят други, които явно се страхуват от няколко важни мача поред.

За представянето на двата отбора няма какво да коментираме. На терена имаше само един отбор, този на ЦСКА, така че за какво дерби говорим. Може би снежни човеци щяха да затруднят повече шампионите, отколкото облечените в бяло състезатели на Литекс. Тях сякаш ги нямаше на терена, ходеха като бели призраци. Четата на Пенев действаше безупречно, създаваше голови атаки и работеше като добре смазана машина, водена от голмайстора Владо Манчев, португалското попадение Фелипе да Коща, капитана Тодор Янчев и останалите “червени” бойци. А на крокодила Мъри трябва да му е ясно, че с този страхлив и безидеен футбол още дълго време ще продължава да бъде част блатото.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ