Родният съдия Ангел Бекяров не взе участие в специалната скандална пресконференция, която дадоха трима други негови колеги. Бекяров дойде в София, но разплакан заяви, че не може да участва в брифинга, тъй като през целия път от Пловдив до София е бил заплашван.

"Заплашиха мен и семейството ми. Нищо не мога да кажа", бяха единствените думи на Бекяров, който се яви пред ресторант "Москва", но не пожела да влезе вътре. 

"Семейството ми е по-важно, както и здравето", казал Бекяров, известен като Пловдивския Колина пред тримата съдии, които все пак говориха пред журналистите в дискусионен клуб "Дерби" – Момчил Врайков, Димитър Димитров – Каубоя и Красимир Йосифов. На срещата участие бяха заявили още Стоян Алексиев и Ивайло Петров. "И те може би са били сплашени и затова не дойдоха", каза Врайков.

"Ясно е от кога идват заплахите. Отправя ги замразеният председател на Съдийската комисия (б.р. - Боре Александров). Не му се иска да говорим и да му изкарваме кирливите ризи, но ние спираме да мълчим", добави Врайков.

И тримата рефери бяха бесни на това, че Ичко Лозев е временен председател на Съдийската комисия и най-вероятно ще остане за по-дълго на този пост, тъй като "замразеният" Борислав Александров ще бъде разкрит от Христо Ристосков и ще бъде изритан от Боби Михайлов. В същото време Врайков, Каубоя и Йосифов разказаха как многократно Лозев ги е обиждал, а Краси Йосифов дори цитира думите на Лозев по време на тестовете в Тетевен през 2007 година - "Нарече ме мръсна, долна курва."

"След срещата миналата седмица между Христо Ристосков, Боби Михайлов и Боре Александров, Ичко Лозев е събрал всички съдии в НСА и се е явил облечен по потник. Набивал е обръчите на младите момчета и им е казал, че трябва да го слушат", каза Момчил Врайков. ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ

Още от скандалната пресконференция: