Шефовете на ЦСКА в лицето на Александър Томов намалиха заплатата на Димитър Пенев с 3 хиляди лева, научи БЛИЦ. Пената получаваше 15 хиляди лева като треньор и още 3 хиляди като заместник-председател на Надзорния съвет на клуба. Той обаче няма да взема повече пари за високия пост, който заема в управата на 31-кратните шампиони. Пената ще остане на двете длъжности, въпреки че затова избухна голяма полемика още в края на август и началото на септември, но ще прибира не 18, а 15 хиляди лева.
Това е само първата стъпка от финансовата стагнация в Борисовата градина. Босовете умуват и друго – да свият малко премиите, които футболистите получават при победа. Идеята е да се смъкнат парите средно с 50 лева на играч.
Всичките тези проблеми ще изчезнат едва когато се появи новият собственик на ЦСКА, припомнят източници от стадион “Българска армия”. Вчера Томов обеща пред БЛИЦ, че другата седмица ще има големи новини... Ако новият бос стъпи на “Армията” от 1 януари, вероятно не само ще стагнацията ще секне, но и ще се увеличат заплатите. Но докато ЦСКА е в неизвестност, Пената ще получава по-малка заплата, а играчите – по-ниски премии. /БЛИЦ