-Здравко, с какви чувства се връщаш в ЦСКА?

-Радвам се, че ще играя за този отбор. От ЦСКА първи ми се обадиха и им бях дал дума, че ще се върна. През пролетта имах проблеми в Шинник и затова разтрогнах договора си с тях. Но вече имах твърдото предложение от страна на “червените”, така че не се поколебах и приех.

 

-Имаше ли други оферти преди да подпишеш с ЦСКА? Заговори се за Славия и Ботев.

 

-Наистина след като напуснах руския клуб ми се обадиха от 2-3 места, но бях обещал на ЦСКА. От “Армията” първи се свързаха с мен и вече бяхме постигнали уговорка.

 

-Предстои ви мач срещу Славия. Притесняваш ли се от освирквания от страна на феновете и ще можеш ли да играеш срещу “белите”?

 

-Този двубой въобще не ме притеснява. В Славия минаха едни от най-добрите ми години. Готов съм да играя още този уикенд, ако треньорът прецени.

 

-Връщаш се след 13 години. Може ли да направиш паралел между предишния си престой, когато отборът също бе подновен и сегашния състав? Може ли да завършиш кариерата си в Борисовата градина?

 

-Сравнения не искам да правя. Щастлив съм, че се върнах, защото именно в ЦСКА изиграх първия си мач в “А” група. Още го помня – срещу Ботев, бихме 3:0 на “Армията”.

Защо да не завърша кариерата си тук. Ще дам всичко от себе си, за да помогна на тима да спечели титлата и този сезон. Затова сме ние по-опитните, да научим на нещо и младите. Вече направих две тренировки с отбора и видях добри момчета, с които може да се направи нещо голямо.

 

-Колко години ти остават да играеш?

 

-Ако съм жив и здрав, мога да играя още доста. Поне още три години се надявам да играя, ако разбира се нямам контузии.

 

-Притесняваш ли се, че след връщането в “А” група, може да затвориш вратата си към националния отбор? Мнението на Пламен Марков за първенството ни не е много добро.

 

-Ако се представям добре, не смятам, че ще имам проблеми за националния отбор. Не мога да коментирам думите на Пламен Марков, той е един прекрасен треньор. От мен се иска да играя на върха на възможностите ми и да помогна на ЦСКА да стане шампион./БЛИЦ