След зловещата катастрофа край Витиня, отнела живота на футболните звезди Георги Аспарухов-Гунди и Никола Котков, останките от лъскавата “Алфа Ромео” са откарани в Ботевград. Още преди преместването на автомобила обаче изчезва легендарният номер с четирите деветки - СГ9999. От колата го сваля човек от разследващия екип на МВР, пристигнал на мястото на събитието. Номерът е оставен на една страна, близо до храсти, разположени до самия път. Впоследствие са разбира, че табелката с деветките я няма.

Задига я 11-годишният Здравко Енчев, който по същото време се е прибирал за родния си Ботевград със свои близки. Те и десетки други хора са принудени да отбият заради катастрофата. Всички веднага отиват близо до изгорялата "Алфа Ромео" и тежкотоварния камион ЗИЛ. Но не успяват да се доближат повече, тъй като мястото е обградено.

По някакъв начин Здравко се докопва до оставения настрана номер с деветките и го прибира у дома си, където го пази години наред. Здравко е запален левскар от мъничък. Син е на известния хирург от Ботевград Константин Енчев. За съжаление той също си отива млад от този свят – като студент в София.