Настоящият мажоритарен собственик на Левски Наско Сираков е бил пред трансфер в Галатасарай преди повече от 30 години. Този факт е добре забравен от българските футболни фенове. Някои от тях може да си го припомнят, а други да го научат за първи път.

Това може да се случи, ако бъде прегледан записът от мача между Левски и ЦСКА (2:1)  от 23 ноември 1991 г., който е от 14 кръг на „А“ група. Срещата е предавана от националната телевизия с коментара на Никола Ексеров и Николай Колев-Мичмана. На пистата мнения взима Петър Василев.

В 27-ата минута на мача (28:37 минута на записа) Ексеров споменава, че към Сираков има интерес от турски отбор, който вече е наблюдавал изявите на тогавашния капитан на Левски.

Голямата бомба за Наско и турския гранд съобщава Мичмана в началото на второто полувреме. В 50-ата минута (54:14 минута на записа) той казва, че менажерът на Галатасарай е в София и се водят преговори за трансфера, като има спорове относно трансферната сума.

Тъй като от кариерата на Наско Сираков е ясно, че той никога не облича екипа на „жълто-червените“ от Истанбул, може да се направи извода, че не е постигнато разбирателство между двата клуба.

Трябва да се отбележи, че само няколко месеца преди това за президент на Левски е избран Томас Лафчис (б.ред. - общото събрание се провежда на 2 юли 1991 г.). По същото време начело на Галатасарай е бизнесменът Алп Ялман, а треньор е Мустафа Денизли. Кой обаче е бил представителят на турския гранд в София, не е ясно.

ТОЧНИТЕ ЦИТАТИ НА ДВАМАТА КОМЕНТАТОРИ
28:37 минута на записа (26:35 минута на мача)
Никола Ексеров: Има доста хора на централната трибуна. Не успяхме да разберем с колегата Колев дали отново има наблюдатели от турска страна. Може би в близките дни ще разберем дали Наско Сираков ще отпътува за Турция. Говорят се големи цифри, все още нищо не е потвърдено.

54:12 минута на записа (49:37 минута на мача)
Николай Колев: Източник, който пожела да остане анонимен, може би не е близък до Наско Сираков, съобщи, че в момента менажерът на Галатасарай е тук. Водят се преговори. Има спорове около сумата, за която Наско Сираков би трябвало да премине в Галатасарай. Утре тези преговори ще завършат. И ако Галатасарай са неотстъпчиви, Наско Сираков ще продължава да играе със синята фланелка.