Британецът Тайсън Фюри победи Дионтей Уайлдър с технически нокаут в седмия рунд на дългоочаквания им реванш и грабна шампионския пояс в тежката категория на Световния боксов съвет (WBC). Зрелището се състоя в Лас Вегас, като Циганския крал изпълни заканата и порази съперника, ликувайки заслужено. Така той се завърна на върха, откъдето беше свален заради положителна проба за употреба на кокаин, а поясите му отнети.

31-годишният Фюри ръководеше двубоя от самото начало и не допусна шампиона да го притисне. 

Циганския крал остава непобеден на професионалния ринг - 30 победи от 31 битки, при едно равенство именно с Уайлдър. Днешното поражение е първо за 34-годишния американец, който вече има 44 двубоя, 42 победи, равенство и загуба. 

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Фюри беше по-активен в първия рунд, пресираше Уайлдър, като успя да пласира няколко леви прави, след които принуди американеца да изпадне в глуха защита. Шампионът опита да отговори с десен прав в тялото на британеца, но бе контриран с ляв прав.

Вторият рунд бе равностоен, като всичко по-интересно се случи в края на частта, когато Уайлдър пласира хубави удар, а претендентът отвърна с късна серия.

35 секунди преди преди края на третия рунд Фюри прати Уайлдър в нокдаун с дясно кроше, но Бронзовия бомбардировач бързо се свести и изправи на крака. 

Уайлдър беше разклатен сериозно в четвъртия рунд - имаше проблеми с равновесието, както и с работата с крака. Фюри предпочиташе да влиза в клинчове и да изморява съперника, използвайки по-едрите си габарити. 

Петият рунд предложи нов нокдаун - Уайлдър отново беше повален. Шампионът изглеждаше толкова изтощен, че сякаш бе въпрос на време да се предаде. Фюри го нарани с ляво кроше. Американецът беше все по-изтощен, а Циганския крал продължи с атаките си в клинча след команда "стоп" и съдията Кени Бейлис му отне точка. Това неутрализира нокдауна, но не промени точковото съотношение - предимство за Фюри.

В шестия рунд Уайлдър вече сериозно кървеше. Фюри продължаваше да диктува темпото. Циганския крал отново залагаше на клинчове, докато Уайлдър единствено се пазеше, залепен на въжетата. Британецът не можеше да намери главата на опонента си, но пък записа попадения в тялото. В последната минута на рунда Уайлдър се посъживи и също опита комбинации, но ударите му нямаха особена скорост и обикновено Фюри печелеше размените. Американецът беше в много трудна ситуация, а кръвта вече се стичаше по врата му.

Седмият рунд се оказа последен за Уайлдър, който беше притиснат, последва комбинация от ляв и десен прав в брадата му и съдията Кени Бейлис сложи край на мача. Технически нокаут и безапелационна победа за Фюри, който вече е носител на най-ценния пояс - титлата в тежката категория на Световния боксов съвет (WBC).

Припомняме, че преди малко повече от година британецът изнесе боксова лекция на Уайлдър. Циганския крал доминираше в почти всичките рундове, с изключение на два, в които беше свален в нокдаун. Въпреки това съдиите присъдиха равенство. Решителният вот беше на сънародника на Фюри - Фил Едуърдс, който даде 113:113.

След двубоя и двамата имаха по два мача. Уайлдър нокаутира Доминик Бризийл за 137 секунди, после и Луис Ортис след 7 рунда. Фюри пък нокаутира Том Шварц след два рунда, но после надви с мъка Ото Валин.