Българският боксьор Кубрат Пулев се завърна на професионалния ринг с убедителна победа над американеца Джери Форест в мач от боксовата галавечер "ТрилърВърз" в зала "Форум" в Ингълууд (щат Калифорния). За Кобрата това беше първи мач след загубата от Антъни Джошуа на 12 декември 2020 г. В паузата по-големият от братята Пулеви записа успех над Франк Мир в новия спорт триад комбат.

Кубрат Пулев имаше тотално предимство срещу Форест и спечели девет от десетте рунда. Дори се наложи лекарски екип да се качва на ринга, за да прегледа опонента му след края на седмия рунд.

Мачът се забави заради изискването от страна на екипа на Кобрата американецът да смени ръкавиците си. От лагера на българина обявиха, че съперникът е с  използвани ръкавици. Оказа се, че Форест не може да напъха бинтованите си ръце в избраните от екипа му ръкавици. Дълго време в цялата зала се търсеха ръкавици, които да бъдат одобрени от Калифорнийската комисия и лагера на Кубрат Пулев.

Самият двубой се забави с повече от 40 минути, а това вбеси и двамата боксьори, и публиката в залата. Сред зрителите бяха номинираната за награда "Оскар" българска актриса Мария Бакалова, както и певицата и бивш модел на "Плейбой" Соня Васи. 

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Първи рунд
Джери Форест започна по-активно двубоя. Кобрата удари тежко съперника си в тялото. Българинът понесе и силен ляв прав в тялото си. Американецът пробва още няколко леви прави удари, докато Кубрат изчакваше съперника му да се открие. Окрилен от мощните викове "Кобра, Кобра" огласиха залата, Пулев вкара десен прав, а след това и ляв прав. Малко преди гонга Пулев вкара добър удар в равностойния първи рунд.

Втори рунд
Кобрата вкара ляв прав удар и след това притисна Форест във въжетата. Двамата боксьори заиграха по-позиционно. Кубрат Пулев вкара първо десен, а после и ляв прав удар, а след това пласира серия от точни удари. Втората част определено бе спечелена от Пулев.

Трети рунд
Кубрат започна с десен прав удар. Джери Форест показа умора, въпреки че опита да е по-активен. Пулев отговори със страхотен ъперкът и дясно кроше. Точно преди гонга той вкара още един десен ъперкът и очевидно спечели и този рунд. 

Четвърти рунд
Страхотен десен удар на Кубрат Пулев в началото на 4-ата част. Джери Форест вкара дясно кроше в главата на Кобрата. Мощни атака на Кубрат Пулев, при които вкара около 5-6 мощни удара в главата на Форест. Ляв десен на кобрата попадна в целта. десен прав и дясно кроше в полза на Кубрат. Гонгът спаси Джери Форест.

Пети рунд
Кобрата стартира мощно с десен ъперкът и дясно кроше. Последва още един десен прав в главата на Форест. Американецът търсеше клинча, но Кобрата вкара още два точни удара в главата на Джери Форест. Ъперкът на Кубрат Пулев уцели главата на американеца малко преди края на рунда.

Шести рунд
Кубрат Пулев започна с ляв прав  и още един точен удар. Последва десен ъперкът на Пулев. Форест се опита да е равностоен, но не спря два леви прави точни удара за Кобрата.

Седми рунд
Кубрат Пулев се пита да държи дистанция и направи хубав ъперкът. Последва атака от десни и леви крошета за българина. Кобрата уцели главата на Форест, а американецът се оттегли в ъгъла си накуцвайки. Лекар се качи на ринга и прегледа Джери Форест.

Осми рунд
105:34 точни удара в полза на българина до момента. Мощна канонада на Кобрата в тялото и главата на Форест. След това Пулев пласира точно ляв и десен прав. Американецът успя да вкара дясно и ляво кроше в главата на българина малко преди гонга.

Девети рунд
Джери Форест се опита да атакува, но отнесе дясно кроше в главата. Последва размяна на удари, а Кобрата контраатакува съперника с десен удар. Американецът опита да атакува хаотично, но Пулев се движеше отлично на ринга и успя да пласира няколко десни крошета. 

Десети рунд
Последният рунд започна активно за Джери Форест, който губеше убедително по точки. Американецът вкара ляво и дясно кроше. Кобрата контраатакува и вкара няколко добри удари в главата на съперника си. Пулев пласира десен прав в главата на американеца, а накрая вдигна победоносно ръка след края на 10-ия рунд.