За първи път в кариерата си на боец в UFC звездата Конър Макгрегър претърпя шокираща загуба с нокаут. Това стана факт при поражението му от Дъстин Порие в Абу Даби (ОАЕ). Така Диаманта не само взе реванш от ирландеца за загубата си с нокаут през 2014 г., но и за втори път в кариерата си спечели междинната титла в леката категория.

32-годишният американец постигна победата над Макгрегър след серия удари в средата на втория рунд. Индикации за подобен изход имаше още в първата част, когато Порие успя да повали съперника си и му нанесе доста удари, но Конър успя да се измъкне. В течение на мача ирландецът получи контузия на крака, а при изправянето си след нокаута видимо куцаше.

1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

Това е едва петата загуба на Макгрегър в 27 мача в UFC и едва първият нокаут, който претърпява в кариерата си. Ирландецът се завърна в октагона, след като беше обявил оттеглянето си. За последно той се би на 18 януари 2020 г., когато нокаутира Доналд Серони. Порие от своя страна регистрира 13-ата си победа с нокаут от 34 мача в UFC.

Сега големият въпрос, който вълнува феновете на ММА боевете, е дали големият шампион Хабиб Нурмагомедов е останал доволен от видяното и ще се реши на завръщане в спорта. В знак на почит към баща си, който почина от коронавирус, руснакът прекрати кариерата си след победата над Джъстин Гетджи на 24 октомври 2020 г. В последните седмици той намекна, че може да се завърне, ако остане впечатлен от мача между Макгрегър и Порие.