Челси разби Норич с 7:0 и продължава да води в класирането на Висшата лига. Мейсън Маунт се отличи с хеттрик, а по един гол вкараха Калъм Хъдсън-Одой, Рийс Джеймс и Бен Чилуел. Максимилиан Джеймс Арънс от Норич си заби автогол.

Челси очаквано започна по-активно двубоя и натискът даде резултат още в 8-ата минута, когато Жоржиньо получи от Мейсън Маунт и с мощен изстрел прати топката в долния ляв ъгъл на вратата, пазена от Крул. 

Само десет минути по-късно Челси удвои преднината си. Многоходова атака завърши с гол на Калъм Хъдсън-Одой, който прати топката покрай Крул за 2:0. 
Малко преди края на първата част лондончани направиха преднината си класическа. Крул изчисти лошо и топката попадна на крака на Мейсън Маунт, който изведе по страхотен начин Рийс Джеймс, а защитникът бе точен за 3:0. 

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Момчетата на Томас Тухел започнаха вихрено и втората част. В 57-ата минута Бен Чилуел с прецизен удар се разписа за 4:0. Само шест минути по-късно преднината на Челси вече бе от 5 гола, след като Максимилиан Джеймс Арънс си заби автогол. 

В 65-ата минута положението за Норич стана още по-лошо, след като Бенджамин Гибсън бе изгонен от игра за втори жълт картон. 

Осем минути преди края на редовното време съдията отсъди дузпа за Челси, която Мейсън Маунт се нае да изпълни и пропусна. Дузпата обаче трябваше да бъде пребита и този път Маунт бе точен за 6:0. 

В първата минута на добавеното време Маунт оформи своя хеттрик и крайното 7:0.

Тимът на Томас Тухел е начело в подреждането в Англия с 22 точки. Вторият Ливърпул има 18 и предстоящ мач с Манчестър Юнайтед. Норич е последен със само две точки от девет мача. 

АНГЛИЯ - ВИСША ЛИГА, СЕЗОН 2021/2022