Новият треньор на ЦСКА Александър Томаш се закани да направи чистка. Специалистът беше доста афектиран след лошия си старт начело на "червените" - загубата с 0:1 от Ботев (Пловдив) в "Надежда". Томаш първо даде обширно интервю пред телевизията, излъчваща срещата, след което говори и пред журналистите.  

"Няма как да съм доволен, когато ЦСКА не побеждава. Независимо как си играл и по какъв начин, в ЦСКА са важни резултатите. Няма как да съм доволен, казах го и на футболистите, бях доста остър. Ако в ЦСКА има хора, които живуркат, тези хора трябва да напуснат по най-бързия начин", закани се Томаш.

Попитан кои са живуркащите в ЦСКА, доскорошният наставник на Спартак (Варна) каза: "Това ще си остане вътре в кухнята. Трябва да променим някои мнения в медийното пространство за ЦСКА".

"ЦСКА е институция, ЦСКА е нещо голямо и никой не е по-голям от клуба - нито футболист, нито треньор. Когато ЦСКА е заявил нещи като клуб, всеки трябва да се съобразява с това", продължи Томаш.

"Не искам да гледам назад. Нормално е сега да се оправдая с подготовки и такива неща, но не, ще гледам напред, ще работя, ще отдам цялото си сърце, както винаги съм го правил, само че този път ще бъда максимално концентриран и ако има хора, които живуркат, те не са за ЦСКА", добави бившият футболист на "армейците". 

Томаш взе отношение и по въпроса с дербито срещу Левски от 8-я кръг и размяната с 12-ия кръг, обяснявайки, че това е по-доброто решение. "Аз съм от типа треньори, които си гледат спортно-техническите неща. Мога тях да коментирам. И да трябва да играем сега, веднага, няма проблем", отсече Томаш.

"Неща, които не зависят от мен, обективни и субективни фактори. Ако кажат да играем на 19 октомври, няма проблем. Ако трябва и веднага можем да играем. Кой съм аз, че да коментирам БФС", попита спецът. 

"Заминаваме на лагер в Банско. Контролата, която имахме планувана, отпадна, търсим нов съперник", каза още треньорът на ЦСКА.

 подкрепя българския спорт

efbet Лига - сезон 2024/2025