Талантливата национална състезателка от модерния петобой Светла Згурова бе най-бърза при жените в планинското бягане „Бистрица рън“. Надпреварата е част от веригата „Рън България“. 16-годишната Згурова, която през 2018-а се нареди пета на еврошампионата по модерен петобой за девойки под 17 години, преодоля 11.6 километра за 47:31. 

Втора е Антония Григорова - участничка на три зимни олимпиади (Ванкувър 2010, Сочи 2014 и Пьонгчанг 2018) в ски бягането. 32-годишната Григорова постигна 48:26 мин., а талантливата Радостина Балова (Жулистан) е трета с 49:03 мин. 

Четвъртото място остана за седемкратната победителка в Софийския маратон Милка Михайлова – 53:00.

В състезанието участва и победителката от маратона на София през 1999-а Йорданка Янкова, която е организатор на "Дупница рън" – част от веригата "Рън България", както и националната рекордьорка в зала на 1000 мeтра - Цветелина Кирилова. 

Йоло Николов финишира първи при мъжете, като надбяга Димчо Мицов и Кирил Николов-Дизела. За атлета от Мездра това е първа победа в състезание от веригата "Рън България". 

Четвърти завърши Стефан Йорданов, а пети Ахмед Ахмед - Фараона.

Първият вицепрезидент на Европейската атлетика и президент на родната федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов даде старта на състезаниетo. Ултрамаратонецът Красимир Георгиев също беше специален гост на събитието.

Състезанието бешe посветено на Василена Амзина - първата българка, бягала 800 метра под 2 минути – участничка на олимпийските игри в Мюнхен 1972 и жител на село Бистрица, където бяха стартът и финалът на дистанциите от 2 км и 11.6 км.

Следващото събитие от веригата "Рън България" е шосеен пробег в Пазарджик (5,4 км).

Класиране - ТУК!

Снимки: LAP.BG - ТУК!