Предизвикващият истински фурор в ски-алпийските дисциплини Алберт Попов разкри голямата си мечта. Българинът сензационно завърши шести на слалома в Шладминг снощи, след като дни по-рано бе финиширал девети в друг австрийски курорт Кицбюел. Амбициите му обаче са доста по-големи и той вече си мечтае за място на подиума, дори да победи великия Марсел Хиршер.

"Бях много спокоен, вече направих няколко резултата, това ми повдига все повече самочувствието, което е много важно в нашия спорт. Заставайки на старта си повтарям, че мога, че трябва да се пусна и да го направя. Цялата публика много ми повдигна настроението и нямах търпение да стартирам. Видях българската агитка, доста от тях ги познавам, бяха доста шумни, повечето бяха останали без глас, но е трудно да нядвикаш 60 хиляди австрийци. Но и те дори викаха за мен", сподели Алберт Попов в „Спортно шоу Гонг“.

"Страхотна емоция, еуфория, все още се опитвам да осъзная какво се случва. Страхотен български триумф. Не мога да кажа в кой манш бях по-спокоен, в целия ден бях спокоен и знаех, че ще направя добър резултат. В страхотна форма съм в момента, знаех, че ще направя добро класиране."

„Повечето казваха „Шапки долу“, „Човече, ти направи нещо велико, поздравления, нямам думи“. Това беше чуто от всички най-велики имена в ски спорта в момента. Уникална емоция, все още опитвам да го осъзная. В Инсбрук съм в момента, спряхме за кратка почивка. Пътуваме за един немски курорт, където ще се подготвяме за неделя в Гармиш. После ще имаме кратка пауза и подготовка за Световното в Оре. Не е леко, но обичам, когато е трудно и тежко. Беше трудна писта, трудно наредено трасе, много ми пасна, карането ми бе много стабилно, почти без грешки и резултатът бе на лице", продължи скиорът.

"Понякога се случва и от липса на късмет, говорим за наклон на ската, за градуси, в един завой да не си в перфектна позиция и ските могат да се хлъзнат и да отпаднеш за части от секундата. В последните два старта имах и онези 10% късмет, за да стигна долу с тези времена."

„Винаги, подиум, първото място е нещо, което ми е в главата. Знам, че за момента Хиршер е една голяма хапка от целия хляб, но си го пожелавам, не е невъзможно, зад този резултат виждам много труд, борба и постоянство. Показваме, че отдолу излизат добри скиори. Доскоро си мислехме, че няма кой да победи Хиршер, но Клемен Ноел на 21 години също успя да го направи, така че не е непостижимо, но зад този резултат се крие много труд. След време не е невъзможно, но засега е една мечта“, завърши Алберт Попов за амбициите и мечтите си.