Седемкратният победител в “Тур дьо Франс” американецът Ланс Армстронг обеща награда за своя велосипед, който бе откраднат от неидентифицирани лица през миналите почивни дни. Инцидентът се случи в град Сакраменто. По думите на Армстронг, откраднатият велосипед е уникален и за крадците ще бъде много трудно да го продадат. Затова и спортистът е обявил награда за него. “Като този велосипед няма друг в света и ще бъде много трудно той да бъде предаден. Предлагам награда за неговото връщане, съобщи Армстронг на читателите на своя блог. Размерът на наградата не се съобщава. По данни на медиите, цената на подобен велосипед може да достигне 20 000 евро.

Първоначално информацията за кражбата на велосипеда се появи на електронната страница на Армстронг. “Току що ми съобщиха, че нашите камиони са били нападнати и че са ми откраднали състезателния велосипед”, съобщи легендарният колоездач, електронната страница на който се посещава всекидневно от хиляди негови фенове.

Освен “звездното” снаряжение на Армстронг в хода на кражбата са задигнати още три велосипеда, собственост на съотборниците на Ланс от Астана – словенеца Янец Бражкович, швейцареца Стив Морабито и украинеца Ярослав Попович./БЛИЦ