Съдии от Азербайджан ще ръководят европейската квалификация по хандбал за мъже България - Словения. Това са Вагиф Алиев и Алекпер Агхакишиев (Азербайджан), а дежурен делегат е Николае Визитиу (Молдова). Двубоят е утре от 18:00 часа в зала "Конгресна“ във Варна и ще се предава директно по БНТ Сат. До този момент нашите имат две загуби, а словенците - победа над Израел и загуба само с един гол от световния шампион и фаворит в групата Германия.

Селекционерът Христо Йорданов обяви, че ще заложи основно на състезатели на Локомотив Металекс Билд. "Нормално е да използвам предимно хандбалисти на Локо, тъй като са сработени помежду си и се представиха добре срещу най-силния в Дания в двата мача от трети кръг на ЕХФ“, аргументира пред ole-bg решението си Йорданов.

От шампиона на България са поканени Иван Иванов, Веселин Чакмаков, Чавдар Чернев, Димитър Пламенов, Борислав Кобаков, Борислав Борисов, Никола Карастоянов, Мирослав Владков и Пенчо Рачев.

Йорданов е гледал на DVD успеха на Словения с 36:28 като гост над Израел. Любопитно е, че нашите паднаха от Израел с 28:34 в Благоевград.

"Словенците разполагат със силни изпълнители, които играят в Шамппионска лига за Загреб (Хърватия), Кил (Германия) и испанските Портланд и Сиудад Реал. Разчитат на здрава защита и бърза игра в атака. Нещо, към което се стремим и ние“, допълни Йорданов. /БЛИЦ