Президентката на федерацията по хандбал Росица Бакърджиева-Коева сподели очакванията си за предстоящата европейска квалификация за жени. Състезанието стартира в петък в град Габрово, в спортна зала „Орловец“.

- Убедена съм, че разполагаме с изключителни състезателки, голяма част от които представляват българския хандбал в силни европейски клубове – Елизабет Оморегие и Глория Павлова (RK Krim Merkator, Словения), Петя Пенчева (Førde IL Handball NORGE, Норвегия), Нели Добрева (Ariosoto Ferrara, Италия), Стефка Агова (MKS Piotrcowia, Полша), Недялка Делчева (Handball Club Celles sur Belle, Франция), Веселка Калакунова (Salud - Santa Crus de Tenerife, Испания), Камелия Грънчарова (Moncoutant, Франция), Радостина Генкова (Roman, Румъния) и др. Целта ни е да преодолеем по достоен начин квалификацията в Габрово, да покажем силна игра, да наложим стил и да продължим със самочувствие срещу следващите противници – Испания, Австрия и Холандия. Разбира се, това би било възможно само ако получим разбиране и финансиране за следващата фаза от ММС.

Няма как да не съм щастлива от факта, че всички поканени състезателки се отзоваха с огромно желание да участват в битката за възстановяване на позициите и авторитета на българския хандбал. До мен, като треньорки, са две емблематични възпитанички на габровската хандбална школа – Веселина Златева и Марияна Семерджиева, дългогодишни национални състезателки и световни вицешампионки за девойки от Габрово`94. Лекар на отбора е д-р Пламен Панов, кинезитерапевт Иван Христов. Разбира се, технически директор на БФХ е г-н Христо Коев, който ни напътства с богатия си треньорски опит и ще бъде най-щастливия човек, ако ние - неговите възпитанички, заедно успеем да се справим в това голямо предизвикателство. В битките на терена ще бъдат осем състезателки на ХК“Бъки“, задно с мен, Веси, Мъра и надявам се прекрасната габровска публика.

Вярвам, че ще успеем да създадем един красив хандбален празник и разчитам, че габровската публика ще подкрепи усилията на тези прекрасни състезателки."