Националите ни останаха без голям финал и във втория ден на европейското по борба, класическия стил в Каспийск, Русия.

И четиримата ни представители днес загубиха срещите си, но съперниците им продължават на полуфиналите. И при успех в късния следобед българите ще имат шанс да продължат в репешажите за бронза утре.

Третият от Евро 2016 Даниел Александров (82 кг) започна силно – 5:2 срещу турчина Емре Кус, но на четвъртфиналите претърпя поражение от настоящия №1 в света Максим Манукян (Армения) – 2:5. Дейвид Димитров (67 кг) също започна убедително – 11:2 срещу беларусина Дауров, но в следващия кръг бе спрян от поляка Керечински, трети на „Никола Петров“.

Петият от олимпиадата Рио 2016 Николай Байряков (97) пък загуби на старта от сърбина Каджая с 1:3. Съперникът му стигна до полуфиналите и запази надеждите ни в репешажите за бронза. Младият Августин Спасов (60 кг) имаше същата съдба. В първия кръг той претърпя поражение от италианеца Сандрон с 4:5, но съперникът му продължи на полуфинал.

По-късно днес бронза ще атакуват Недялко Петров (55 кг), Николай Вичев (63 кг) и Милослав Методиев (130 кг).

Финалните срещи за 3 място, както и за 1-2 място започват от 18 часа и ще продължат до 21 часа.

Утре участието си започват жените.

Същевременно легендата Александър Карелин изрази съжаление, че в първия ден на първенството зрителският интерес е бил изключително слаб и залата е останала полупразна.