Още една бивша гимнастичка критикува остро решението на федерацията по художествена гимнастика грациите ни да останат в Израел и да продължат участието на европейското първенство, въпреки инцидента с Цветелина Стоянова. Във вторник Цвети направи опит за самоубийство, часове след като съотборничките й заминаха за големия форум, като вече четвърти ден продължава да се бори за живота си в "Пирогов". На мястото на Стоянова беше включена резервата Любомира Казанова. Според ръководството на федерацията и треньорите, решението Цвети да не участва в състезанието е лично нейно.

"Всички тези момичета са се трудили заедно с Цвети и заедно са искали да постигнат мечтата. Сега уж се състезавали за нея. Карат ги на сила", изрази мнението си Моника Симеонова пред bTV, след като по-рано на федерацията скочиха още Анастасия Киссе и Мая Пауновска.

"Много по-важно е момичетата сега да бъдат тук - в България, да подкрепят Цвети, да й дават енергия. Един човешки живот е много по-важен от състезанието", добави Симеонова.

"Има нещо зад цялата тази история. Не може цял живот да тренира и в един момент да каже "не искам, отказвам се", коментира Киссе.

"При моя случай получих сериозна травма и трябваше да спра. Първа помощ бяха родителите ми. Лекуваха ме доктори от цял свят, а при Цвети както стана... "ние се съгласихме с нейното решение, че тя не иска". За тях Европейското е много важно, искат да се борят, да печелят медали. Но не трябва да забравят Цвети, защото се бори за живота си. А Европейското е всяка година", каза Анастасия Киссе.

Попитани дали това са кървави медали, Киссе и Моника казаха в един глас: "В случая да".

Агенция БЛИЦ стиска палци на Цвети да се пребори. Искаме отново да ни радва!

ВСИЧКО ЗА СЛУЧАЯ С ЦВЕТЕЛИНА СТОЯНОВА