За пета поредна година "Каритас София" и "Си Ви Ес - България" имат удоволствието да отправят покана за участие в благотворителното спортно събитие „Баба Марта бързала 5", информираха организаторите за БЛИЦ. 

Събитието ще се проведе на 10 март 2019 г. от 11:00 ч. в парк Борисова градина (Лятна сцена) и ще включва благотворителен маратон в подкрепа на децата в България, включително и тези с различни възможности. 

Началото на събитието е в 11:00 часа пред лятната естрада, където всеки участник може да загрее и да се зареди с добро настроение. Самото надбягване ще започне от 12:00, а програмата ще продължи до 15:00 часа. 

"Предвидили сме две трасета от 5 км и 1000 метра, за да може да се включи всеки според възможностите си. Първите 100 участника ще получат тениска и други аксесоари, с които да се преобразят в Пижо или Пенда, за да бъде надбягването още по-весело и шарено. Победителите ще зарадваме с ръчно-изработени медали мартеници и други награди. След награждаването ще има забавни игри за малки и големи, както и специална програма с песни и танци, работилници и други изненади. 

Регистрацията е безплатна, може да се направи предварителни тук, за запазване на безплатна тениска за състезанието или на място в деня на събитието! Участието е безплатно, но в деня на събитието всеки ще може да направите своето дарение и да подкрепите различните дейности, които се осъществяват в подкрепа на деца в рамките на различни инициативи", информираха организаторите. 

Събитието се реализира в рамките на инициативите „Миграция, взаимодействие, развитие“ (MIND), финансирана от Европейския съюз, с подкрепата на "Каритас България" и “Мост между общностите”, финансирана по програмата Еразъм+, изпълняван от Си Ви Ес - България. Събитието е подкрепено от Столична община. Посланици на идеята са Деян Донков, Велика Камбурова, Маги Малеева, Георги Милков и Яна Ясенова. 

Добре дошъл е всеки, който вярва, че заедно можем повече!

За повече информация:
Катерина Стоянова – 0884 766 459 и Mария Янакиева – 0884 924 031
[email protected]