Константин Паскалев покори един от най-високите върхове в историята на родния бодибилдинг. Еврошампионът за 2001 година спечели златен медал за класически културизъм, ставайки най-добър в три от категориите на супертурнира "Арнолд класикс" в испанската столица Мадрид.

Успеха си Паскалев постигна пред очите на живата легенда в силовия спорт и седемкратен "Мистър Олимпия" Арнолд Шварценегер, който е и патрон на надпреварата. Бившият губернатор на американския щат Калифорния изгледа от първия ред демонстрациите на българина и поду длани от ръкопляскане пред перфектната му физика.

За Константин Паскалев остана само още едно предизвикателство в Мадрид. Утре той ще участва в състезанието, което ще излъчи абсолютния шампион на "Арнолд класикс".

Същевременно източници на БЛИЦ от испанската столица разкриха, че в петък Шварценегер е дал вечеря в ресторанта на тузарския мадридски хотел "Риц Карлтън". Сред 16-те отбрани гости е бил и президентът на родната федерация по културизъм и фитнес Александър Сталийски.

Както БЛИЦ вече писа, Арнолд ще пристигне в София утре с частен полет от Мадрид. Гостуването му у нас е по покана именно на Александър Сталийски. 64-годишният "Терминатор" ще подкрепи развитието на културизма в България, ще участва в снимките на екшъна "Непобедимите 2" и ще проведе официални срещи с кмета на София Йорданка Фандъкова и с кандидат-президента на ГЕРБ Росен Плевнелиев.

Петко ТРАЯНЧЕВ, БЛИЦ

Арнолд Шварценегер и Александър Сталийски на вечерята в Мадрид
arni.jpg