Силно българско присъствие беляза ключови събития в Азия през изминалите две седмици. Поредно признание за страната ни идва от Корея и Китай. В рамките на само седмица Слави Бинев тръгна по пътя на таекуондото, мина през „Пътя на коприната“ и нареди България до ключови световни лидери в сферите на спорта и икономиката. 

След като влезе в историята, като единствения българин и европеец избиран за член на Борда на директорите на световната таекуондо централа KUKKIWON, Слави Бинев отправи видео обръщение по време на инагурацията на новоизбрания Президент на Световната Централа – Young Ryul Choi. 

Официалното стъпване в длъжност на президента и борда на директорите, се случи седмица след изборите на ръководството на KUKKIWON, чиито член e председателят на БФТ Слави Бинев. Той се оказа и единствения в световната история на таекуондо, който е избран на тази висока позиция, без да има корейски произход.  

Бинев не можа да присъства в Сеул на празника в чест на встъпването в длъжност на Борда на директорите и президента, тъй като се наложи да затвърди българското присъствие на едно от най-мащабните събития в друга азиатска държава – Китай. В качеството си на вицепрезидент на Националната Българска Асоциация „Един пояс, един път.“ 

Бинев бе поканен и взе активно участие по време на Световния икономически форум, който отбеляза и 70-годишнината на Китайската Народна Република и се провежда под патронажа на Президента на Китай – Си Дзин Пин. В Шанхай, Президента на Асоциацията проф. Захари Захариев и Слави Бинев бяха удостоени с честта да направят официално обръщение, редом с представителите на китайското правителство, членове на политбюро и световни проминенти в областта на икономиката и политиката. 

След двудневното участие на международния форум в Китай, президентът на БФТ посети китайската таекуондо централа в град Уси, от където страната ни може да вземе опит и ноу-хау за развитието на олимпийския спорт, и в частност таекуондо, за който Китайското правителство отделя огромни средства. Само за изграждането на нова още по модерна спортна база , Китай ще отдели 230 млн. долара, като идеята е спортният център да нареди китайските състезатели на челните места на  олимпийските игри и същевременно да повиши икономическия приръст на държавата, чрез използването на базата за ключови световни спортни събития.