Спортните канали на А1 ще предложат на феновете поредната доза емоции със звездите на българския спорт. Националният ни отбор по волейбол ще изиграе втората си серия двубои в Лигата на нациите, като домакин на мачовете е Китай. Момчетата на Силвано Пранди, които до момента имат 1 успех и 2 загуби, заемат 11-ата позиция във временното класиране. Първият мач на азиатска земя за „лъвовете” е на 7 юни (петък) от 14:30 часа срещу домакина Китай, който заема последното място в Лигата с 3 загуби от 3 мача.

През уикенда нашите национали ще имат два много тежки съперника. В събота, 8 юни, от 11:00 часа българите излизат срещу настоящия световен шампион Полша, а на следващия ден, отново от 11:00 часа, е мачът срещу Франция. Двубоите на националния ни отбор по волейбол в Лигата на нациите ще се излъчат пряко по MAX Sport 1.
Голямата звезда на българските смесени бойни изкуства – Благой Иванов – ще излезе този уикенд за третия си мач в най-престижната MMA организация – UFC. Съперник на Багата ще 26-годишният австралиец Тай Туиваса. Българинът записа загуба от Жуниор Дос Сантос в първия си мач в UFC, а във втория, в началото на месец март, записа и първи успех. Жертва на нашия боец стана опитният американец Бен Ротуел.

Туиваса, който има само 1 загуба в своята кариера, дошла в последния му двубой през декември 2018 г. от Жуниор Дос Сантос, влиза като лек фаворит в мача според букмейкърите. Към момента австралиецът се намира с две позиции пред Багата в ранглистата на тежка категория в UFC - №11 срещу №13. Мачът между Благой Иванов и Тай Туиваса ще е част от UFC 238, на която ще има и две битки за титли. Шампионът в категория муха Хенри Сехудо и Марлон Мораес ще се бият за овакантената титла в категория петел, докато при жените шампионката в категория муха Валентина Шевченко залага пояса си срещу Джесика Ай. Атрактивната галавечер ще се излъчи пряко на 9 юни от 05:00 часа по MAX Sport 2.